Monnikenloop Schiermonnikoog 2018

  • Datum: 24 mrt t/m 24 mrt
  • Tijd: 10:00 uur
  • Locatie: Start/finish op de Reeweg (bij de Toxbar)

MonnikenloopMonnikenloop Putkapel
Monnikenloop KidsrunMonnikenloop

 

Op zaterdag 24 maart 2018 zal de 17e editie plaatsvinden van de monnikenloop. Vanaf het startpunt in het gezellige dorpscentrum voeren de routes de lopers over schelpenpaden, door bos en kwelder en een stukje strand ontbreekt ook niet. Een sportieve verkenning van ons mooie nationale park. De afstanden zijn 5km, 10km of 10 Engelse mijlen (16,1km). Tijdens de wedstrijd zal er muzikale omlijsting zijn om iedereen dat laatste extra zetje geven om een nog betere tijd neer te zetten.

Voor de kinderen is er de 1 kilometer Kidsrun (4 t/m 9 jaar) samen met Lytje Willem. U kunt de kinderen nog opgeven tot 1 februari a.s. via de website www.monnikenloop.nl.

U kunt zich niet meer inschrijven voor de langere afstanden omdat het maximale aantal startbewijzen is verkocht. Soms worden er op marktplaats of op de Monnikenloop Facebook pagina nog startbewijzen aangeboden.

Voor de inschrijving van een volgende editie kunt alvast 1 oktober 2018 in de agenda zetten want dan opent de jaarlijkse inschrijving. Wees er dan heel snel bij want ‘vol is vol’.

Natuurmonumenten, beheerder van het nationale park, is partner van de Monnikenloop. De Monnikenloop steunt Natuurmonumenten om het eiland te beschermen en om de lopers bewust te maken van de schoonheid. Bij de inschrijving voor de loop hebben veel lopers een donatie gedaan aan Natuurmonumenten. Met deze donatie zal het speelbos op het eiland nog meer toegankelijk worden gemaakt voor minder valide kinderen.

Wij zien u graag als loper, maar anders als supporter op 24 maart 2018 in het dorp!

Onderdelen:

Meer over Monnikenloop Schiermonnikoog

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

'Het mooiste aan Schiermonnikoog vind ik dat je vanuit huis binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Voor honderdduizenden vogels is Schiermonnikoog een onmisbare tussenstop. Als ze hier niet genoeg te eten vinden, kunnen ze hun reis niet tot een goed einde brengen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag werken aan het beschermen van deze natuur...' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen