ode aan Toots Thielemans door Duo Gaitar

Een ode aan Toots Thielemans door Duo Gaitar

Een concert in het kader van 100 jaar Toots Thielemans wil je natuurlijk niet missen. Het duo dat op het programma staat heeft wat te bewijzen, want met gitaar en harmonica Toots eer bewijzen klinkt als een verschrikkelijk moeilijk verhaal. Toots is onvervangbaar.

Maar… onthoud de namen van Rutger Mathys en Marijn van der Linden.

Van der Linden is een virtuoos goede akoestische gitarist, afkomstig uit Rotterdam, en Mathys is een Vlaamse harmonicaspeler die op 22-jarige leeftijd de grote Toots naar de kroon durft te steken. Ze ontmoetten elkaar op conservatorium Codarts in Rotterdam.

Zo bescheiden in teksten en performance (gewoon twee mannen op twee barkrukken) zo buitenissig goed klinken deze twee mannen samen. Van der Linden beheerst een machtig palet aan stijlen waardoor zijn spel even speels als technisch perfect en ritmisch volledig in balans klinkt. Zijn spel blijkt de basis voor het verrukkelijke spel van Mathys die met heel veel zelfvertrouwen en veel beleving de harmonica bespeelt. Geen wonder dat deze twee jonge muzikanten recent de Toots Challenge wonnen.

De mannen putten qua repertoire uit de vele invloeden waar ook Toots uit putte of zijn grote bijdrage aan leverde. Een rijke keuze daarin wordt slim door de mannen gemaakt met een voorliefde, natuurlijk, voor de muziek uit Brazilië. Het levert een schitterende set op die met virtuoos spel en een zeer innemende presentatie het publiek vervoert.

Concerten trekken je uit de waan van de dag. Altijd weer. Soms nog meer. Het matinee concert bij Strandhotel Om de Noord heeft die mogelijkheid. Het optreden van Van der Linden en Mathys is magnifiek en zij komen dan ook niet voor niets terug naar Schiermonnikoog. Deze twee mannen mogen met recht een koningskoppel worden genoemd.

  • Zondag 17 september, 14:30 uur.
  • Entree 15€, vrienden/eilanders 12,50€, jongeren 10€.

Strandhotel Om de Noord, Badweg 117, 9166NH Schiermonnikoog. Reserveren +31-(0)519-700200.

ode aan Toots Thielemans door Duo Gaitar