Boekhandel Kolstein organiseert - onder de noemer Buiten het Boekje - op donderdag 26 oktober een lezing met waddendichter Inge Zwerver uit Groningen. Ze komt naar de Teensmazaal van hotel Van der Werff om te vertellen over haar werk en zal gedichten voordragen.

“Onder de naam ‘Wadwicht’ schrijf ik heldere en herkenbare gedichten, waarin ik de gevoelens en gedachten vertaal van mensen die ik tref op de Waddeneilanden en aan de Waddenkust.”

Inge Zwerver heeft twee dichtbundels uitgeven, ‘Hier waait de wind’ en ‘Dichter bij het wad’, die bij boekhandel Kolstein gretig aftrek vinden. We kijken dan ook reikhalzend uit naar haar derde boekje, dat dit najaar verschijnt. “Dat wordt een troostbundel, een verzameling oude en nieuwe gedichten, in samenwerking met vormgeefster Vera Post.” De nieuwe bundel zal ‘Een zee van troost’ gaan heten.

Ze is vaak op Schiermonnikoog te vinden en haalt veel inspiratie uit het Waddengebied. “Ik vertel tijdens de lezing over mijn liefde voor de Wadden. Verder zal het gaan over hoe het schrijven van gedichten gaat, de vorm (de kunst van het weglaten, wat overblijft is dat wat er echt toe doet), over de ontwikkeling van mijn dichterspad. Ik vertel ook enkele persoonlijke, verdrietige ervaringen, en bij elk onderdeel draag ik enkele gedichten voor.”

Tickets voor de lezing van Inge Zwerver op donderdag 26 oktober kosten €5,- p.p. en zijn te koop bij boekhandel Kolstein aan de Middenstreek.

Op 25 oktober is er ook een 'Buiten het boekje'