Natuurwandeling met eilander gids Folkert Abma

Natuurwandeling met eilander gids

Reserveringen via de Witte Haas

Natuurwandeling met eilander gids

Eilandgids Folkert Abma neemt je mee op een stevige wandeltocht langs een afwisselende route op Schiermonnikoog 

Folkert Abma is geboren en getogen op Schiermonnikoog. Vanaf zijn vroege jeugd is hij geboeid door de eilander natuur. Hij houdt ervan om planten, zeeleven en geografie te bestuderen. Hij kent de kleine paadjes en zag het eiland veranderen door de jaren heen.

De nadruk van deze wandeling ligt op de beleving van het buiten zijn in de natuur. Af en toe zullen we stilstaan bij bijzondere dingen die er op dit moment te zien zijn en we stoppen onderweg voor een korte picknick-pauze.

Trek je wandelschoenen aan en breng wat eten en drinken mee voor onderweg. We zullen ongeveer 15km wandelen over onverharde natuurpaden, soms door de duinen of in mul zand. Een goede conditie is dus nodig.

Verzamelen om 8:30 uur bij de ingang van informatiecentrum Het Baken (Reeweg 9) en de wandeling duurt ongeveer vier uur.

  • Prijs: € 20,- per persoon
  • Duur: 4 uur
  • Vertrekpunt: Informatiecentrum het Baken
  • Moeilijkheidsgraad: goede conditie nodig
  • Afstand: ca. 15 kilometer
  • leeftijd: vanaf 12 jaar
  • Meebrengen: wandelschoenen, eten & drinken, lange broek
  • Vooraf aanmelden via de wittehaas.nl  

Veel gestelde vragen


Wat bij slecht weer?

Hier en daar een buitje schrikt ons niet af, maar als er echt slecht weer voorspeld wordt, dan annuleren we de wandeling. Je krijgt hier ‘s ochtends bericht van per e-mail en dan krijg je je geld gewoon terug

Heb ik een fiets nodig?

Nee, in deze natuurwandeling doen we alles te voet

Wat als ik niet tevreden ben over de workshop?

Wij hopen natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan onze natuurwandelingen en daar zullen wij ook al het mogelijke voor doen. Mocht je desondanks toch teleurgesteld zijn, dan betalen wij je inschrijvingsgeld gewoon terug.

Folkert Abma, Eilander & natuurkenner
Folkert Abma
Eilander & natuurkenner

“Op Schiermonnikoog gebeurt er zoveel interessants in de natuur en het is mijn passie om dat aan andere mensen te laten zien. ”

Lees het hele verhaal

Bekijk alle verhalen