Concert 1: Ochtendconcert

Kamermuziekfestival 2020:

Zoals bekend vindt de editie van 2020 online plaats. Maar de organisatie heeft een kleine verrassing; zij stelt de deuren open voor een klein publiek, exclusief bestaande uit eilanders. Per concert zijn in de STAG 35 gasten welkom en in de RK-kapel 12 gasten. Wegens dit zeer beperkte aantal, is het per persoon toegestaan om maximaal twee kaartjes te kopen, voor hooguit twee concerten.

De kaarten kosten 10 euro per stuk en de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: de recent opgerichte Voedselbank van Schiermonnikoog. De kaartverkoop vindt vanaf donderdag 24 september plaats via de balie van de VVV, vooraf reserveren is niet mogelijk.

Datum:

• Zaterdag 3 oktober

Tijd:

• 10:30–11:15 uur

Locatie:

• RK-Kapel aan de Badweg

Programma:

• Calliope Tsoupaki Thin Air – opdrachtcompositie Festivals for Compassion
  • The Intimate Diva Liederen van Lucretia Orsina Vizana (1590-1662) en Chiara Margarita Cozzolani (1602-c.1676-78)

Uitvoerenden:

Duo Serenissima
Elisabeth Hetherington – sopraan
David Mackor – luit

Vrouwelijke componisten zijn nog altijd schaars, en vrouwelijke componisten die zichtbaar blijven door de lens van man-geschreven annalen nog veel schaarser. Vandaag geen devoot componerende nonnen, maar een portret van twee vrouwen op de bres van vernieuwing. Drie vrouwen eigenlijk, want voorafgaand aan de barok klinkt Thin Air van Calliope Tsoupaki, een nieuw werk in opdracht van Festivals for Compassion waarmee Europese festivals in een muzikale estafette hun hart vol compassie en solidariteit tonen met iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door Corona. Vervolgens: flashback naar de zeventiende eeuw, waar kloosters een broedplaats bleken van talent en innovatie.