Zoek en boek

Concert 4: Slotconcert

Kamermuziekfestival 2020:

Zoals bekend vindt de editie van 2020 online plaats. Maar de organisatie heeft een kleine verrassing; zij stelt de deuren open voor een klein publiek, exclusief bestaande uit eilanders. Per concert zijn in de STAG 35 gasten welkom en in de RK-kapel 12 gasten. Wegens dit zeer beperkte aantal, is het per persoon toegestaan om maximaal twee kaartjes te kopen, voor hooguit twee concerten.

De kaarten kosten 10 euro per stuk en de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: de recent opgerichte Voedselbank van Schiermonnikoog. De kaartverkoop vindt vanaf donderdag 24 september plaats via de balie van de VVV, vooraf reserveren is niet mogelijk.

Datum:

Lilli Maijala – altviool
Floris Mijnders – cello
Caspar Vos – piano

Deze online-editie van Schier drukt ons met de neus op de feiten: de natuur krijgt altijd de overhand. Een donkere gedachte, die Barber, gevoed door de poëzie van Matthew Arnold, beklijvend verklankte in Dover Beach. Gaandeweg wordt de zee tot tegenstrever, wars van menselijke emoties en verlangens. De rest van dit slotconcert is minder pessimistisch, van de zorgeloze vrolijkheid bij Beethovens variaties op een Zwitserduits liefdesliedje tot Suks Dvorákiaanse kwartet vol vervoering. Met zijn folkloristische, neoklassieke Bukoliki kleurde Lutoslawski creatief nét binnen de lijntje van de Poolse communistische staat. Artistiek genie is immers óók een natuurkracht.