Schiermonnikoog 2.0

Op 5 augustus 1899 is de VVV opgericht als Vereeniging tot Verfraaiing en Bevordering van het Vreemdelingenverkeer Schiermonnikoog. Volgend jaar bestaat de vereniging 120 jaar en draagt zorg voor de algemene promotie en heeft alsmede dekerntaak om informatie te verstrekken.

VVV-leden zijn van groot belang

VVV-leden zijn van groot belang

VVV Schiermonnikoog dankt haar bestaan aan de leden en donateurs van de vereniging. Zij denken en beslissen mee en worden op de hoogte gehouden tijdens de ledenvergaderingen in het voor-en najaar. Om toekomst-proof te blijven, gaat de VVV samenwerken met Natuurmonumenten. In een nieuw te bouwen pand aan de Reeweg naast de Tox-Bar zullen de activiteiten van de VVV vanaf eind 2019 (dat zijn nu de plannen) zich daar voortzetten. Onderhandelingen en voorbereidingen vinden op dit moment plaats. Samenwerking is belangrijk, zo ook de betrokkenheid van onze leden.

Kundig bestuur

Een bestuur dat zich voor de volle 100% inzet en dit op vrijwillige basis, is iets waar we als Schiermonnikoog alleen maar respect voor kunnen hebben. Hier wordt niet altijd bij stil gestaan, want zij zijn niet zichtbaar voor u als gast. U heeft tenslotte alleen contact met de medewerkers aan de balie, aan de telefoon of per mail. Wie zijn de drijvende krachten achter het VVV-bestuur? Voorzitter Marianne van Hall heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan buiten het eiland en woont sinds een aantal jaren op Schiermonnikoog. Penningmeester Victor Claessens woont in Amsterdam en op Schiermonnikoog en is samen met zijn zus eigenaar van Herberg Rijsbergen. Dit tot februari 2019, want dan gaan de monniken zich vestigen in dit monumentale pand. Secretaris Martin Hagen is agrariër op het eiland. Samen met zijn vader en oom melken zij koeien en ontvangen ze gasten op hun kampeerboerderij Eureca. Rob van Essell is het nieuwste bestuurslid, sinds vorig jaar is deze vaste Schiermonnikoog-gast (wonend op het vaste land) de IT-specialist binnen het bestuur. En last but not least: Boudewijn Stal. Eigenaar van SchierGlas en enthousiast lid van het bestuur en wonend op Schiermonnikoog.

Kundig bestuur

Gastvrouwen staan hun mannetje

Maar alleen met een bestuur kun je de VVV niet draaiende houden. Een team van kundige gastvrouwen (het zijn inderdaad alleen maar vrouwen) staat onze gasten 6 dagen in de week te woord. Dit alles vanuit het kantoor aan de Reeweg, midden in het dorp. Tia Groendijk is de senior in het team. Al vele jaren verzorgt zij de administratie. Af en toe treft u haar aan de balie of aan de telefoon. Susanna Klopstra is sinds 2003 in dienst. Zij is verantwoordelijk voor het reserveringssysteem van de VVV en zorgt dat  de huisjes, appartementen en hotelkamers met de goede tarieven op de website komen. Maar ook kunt u haar aan de balie tegenkomen. Samen met Monique Talsma is zij ook verantwoordelijk voor de website van de VVV. Eerder heeft Monique al 10 jaar baliewerk gedaan en is na  afwezigheid van 12 jaar in 2017 begonnen als online-medewerker en verantwoordelijk voor de content op de website, SEO, Social Media als Facebook, Instagram etc.
Aan de balie, in de winkel, bij de ING-servicebalie en in het postagentschap komt u Annette Smidt tegen. Al vele jaren een vertrouwd gezicht aan de Reeweg. Joke Eijer is sinds een aantal jaren teamlid en is o.a.de schakel tussen team en bestuur. En sinds vorig jaar is Mary Stielstra onderdeel van het team. Vanaf April krijgen we er een nieuwe collega bij, in de persoon van Sarah Jans. Zij zal wegwijs gemaakt worden in ons reserveringssysteem door Susanna en u gaat haar tegenkomen op kantoor aan de Reeweg. Achter de schermen werkt Coba Harthoorn. Zij zorgt voor de inkoop van onze winkel, een essentieel onderdeel van de VVV.

Gastvrouwen staan hun mannetje

Souvenirs en eiland-cadeaus

Dus naast informatieverstrekking en promotie van het eiland als kerntaken, verkoopt de VVV artikelen gerelateerd aan het eiland en/of de Wadden. Net na de millenniumwisseling is de VVV hiermee begonnen. De winkel is dus een welkome aanvulling om inkomsten te genereren, naast de verhuur van accommodatie en verkoop van excursies.

Souvenirs en eiland-cadeaus

Digitaal en papieren aanbod via de VVV

Steeds meer leden vertrouwen de verhuur van hun huisje, appartement of kamer toe aan de VVV. Via onze website is het makkelijk om accommodatie te huren. De website is gebruiksvriendelijk, de afhandeling voor de eigenaren gemakkelijk. Ook hebben we “eigen” gidsen die een mooi en gevarieerd excursieprogramma aanbieden. Alles is te boeken via onze website, maar ook aan de balie helpen we u graag. De digitale weg is echter niet meer weg te denken. Daarnaast geven we sinds 2017 de papieren Lytje Pole Agenda uit met alle activiteiten en evenementen en verschijnt 10 x per jaar. Deze verschijnt naast de Lytje Pole Krant die 4 x per jaar uitgegeven wordt.
Aan de website wordt dagelijks gewerkt en gegevens zijn praktisch altijd up-to-date (we blijven wel afhankelijk van derden).

Digitaal en papieren aanbod via de VVV

Goed werkend VVV-apparaat

Hier zorgen we als bestuur, team en leden voor. Met onze overzichtelijke website, onze bereikbaarheid, onze inzet op Social Media, maar ook u, als onze trouwe gast én ambassadeur van ons mooie eiland, kunnen we zorgen voor een goed werkende VVV, zowel offline als online.

Liken volgen en delen

U kunt ons 24/7 bereiken via de website en via de mail. Door ons te liken op Facebook (u vindt ons onder “Schiermonnikoog” @eilandschiermonnikoog) en onze posts te delen zorgt u voor nog meer fans. Door @vvvschiermonnikoog te volgen en #natuurlijkopschier te gebruiken op Instagram hoeft u niets meer te missen van uw favoriete eiland en zorgt u ervoor dat anderen ook mee kunnen genieten van uw ervaringen op Schiermonnikoog.

Liken volgen en delen
  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Als schrijver en reisblogger is het mijn passie om verhalen en tips te delen over de meest fijne bestemmingen Bekijk het volledige verhaal

Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen