Schrijfcursus Eilander portretten

  • Datum: 25 mei 2020 11:00 - 29 mei 2020 12:00

'Eilander portretten' geeft eilandliefhebbers de kans om in een inspirerende waddenomgeving de verhalen van oorspronkelijke bewoners van een Waddeneiland creatief te bewerken tot geschreven portretten.

De schrijfcursus Eilander portretten is voor mensen die graag schrijven over hun favoriete Waddeneiland. Op een mooi eiland leren zij de fijne kneepjes. De cursisten gaan in gesprek met eilandbewoners en bewerken vervolgens hun ervaringen en levensgeschiedenissen tot verhalend portretten. Deze cursus is mogelijk op de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog.

Ervaren schrijvers met passie voor het Wad begeleiden de cursisten van maandag tot en met vrijdag. In de cursus komen basiselementen van de verhalende journalistiek aan de orde.  De cursisten worden na afloop van de cursus digitaal verder begeleid bij het publicatieklaar maken van het eigen schrijfresultaat. De beste eilander portretten worden gepresenteerd op internet (VisitWadden en De Wadden voor dummies), gepubliceerd op de website lc.nl en mogelijk in de Leeuwarder Courant en in boekvorm.

Praktische informatie    schrijfworkshop Schiermonnikoog

  • Locatie: Hotel Van der Werff
  • Data: maandag 25 mei 11.00 uur tot en met vrijdag 29 mei 2020 12.00 uur
  • Docenten: Henk Blanken, journalist/schrijver van o.a. Handboek Verhalende Journalistiek en Henk Tameling, oud-directeur Waddenvereniging en publicist De Wadden voor dummies.

Klik hier voor verder informatie en aanmelden

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Jelle en Film by the Sea

Jelle biedt als beheerder van het Dorpshuis onderdak aan het eerste te organiseren Filmfestival op Schiermonnikoog. Bekijk het volledige verhaal

Jelle en Film by the Sea

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen