WAD triathlon

Stichting Wadloopcentrum Pieterburen organiseert op 22 juni 2019 de eerste WAD triathlon op Schiermonnikoog.
Het wordt een Triathlon Sprint maar dan in een aangepaste vorm.

Afstanden
Vanuit Lauwersoog varen we met ons eigen schip ms Boschwad naar de start in de buurt van Schiermonnikoog.
Daar starten we met ongeveer 1,2 kilometer zwemmen. Op het eiland staan huurfietsen klaar voor de tweede etappe van 12 kilometer fietsen. De triathlon eindigt met 3,5 km hardlopen.
Na de prijsuitreiking varen we met de ms Boschwad weer terug naar Lauwersoog.

Deelnemen
Deelnemen kost € 37,-.
Daarvoor krijg je een geheel verzorgde triathlon, inclusief vaartocht Lauwersoog- Schiermonnikoog v.v., huurfiets, busvervoer op het eiland, water, powerbars, herinneringsmedaille, deelname triathlon, kledingzakken, douches na afloop, badmutsen en wedstrijdnummers.
Deelnemers die al op Schiermonnikoog zijn betalen € 25,-. Inbegrepen is dan als bovenstaande behalve vaartocht v.v. en busvervoer op Schiermonnikoog.

Meedoen? Er is plaats voor 120 deelnemers, dus geef je snel op!

Bekijk hier de starttijd en de route

Aleida Blom, pottenbakker op Schier

Aleida is pottenbakker op het eiland. In haar Hjirre maakt en verkoopt ze haar kunst. Daarnaast is zij onderdeel van kunstgroep SJain en is ze druk bezig om het Kunstfestival, met de zee als thema, in september 2018 vorm te geven. Bekijk het volledige verhaal

Aleida Blom, pottenbakker op Schier