Zeer Kort Verhalenwedstrijd

SCHRIJF EEN EILANDVERHAAL

Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2020

Doe mee met de Literatuurprijs 2020, een ZKV Verhalenwedstrijd en stuur uw korte eilandverhaal van minimaal tweehonderd en maximaal driehonderd woorden in naar de Bibliotheek van Schiermonnikoog.

De Bibliotheek organiseert deze wedstrijd samen met Kunstgroep SJain en De Literaire Werkplaats. Dat gebeurt in het kader van het ‘Het Losse Land - Kunstfestival 2020’. De organisatoren hebben ‘Eiland’ gekozen als thema voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2020. Ingezonden verhalen hebben een duidelijke relatie hebben met eiland als locatie of als begrip.

Iedere deelnemer mag één ZKV, Zeer Kort Verhaal, insturen naar de Bibliotheek Schiermonnikoog.
De schrijver A.L. Snijders, de naamgever van het ZKV, heeft gezegd dat hij eiland een prachtig thema vindt voor een zeer kort verhaal, echt een creatieve uitdaging. U kunt een ZKV insturen tot en met 1 augustus 2020.
De jury van de ZKV Verhalenwedstrijd bestaat uit burgemeester Ineke van Gent, cabaretier Bert Visscher en oud-bibliothecaris Simone de Boer. Deze jury nomineert vijf deelnemers voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog.

Er is een afzonderlijke wedstrijd voor jongeren tot achttien jaar. Voor deze prijs worden drie jongeren genomineerd. Bezoekers van de Bibliotheek krijgen de kans om hun favoriete verhaal uit de acht genomineerden, vijf voor de Literatuurprijs en drie voor de jongerenprijs, te kiezen voor de Publieksprijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 19 september 2020, tijdens Het Losse Land Kunstfestival 2020.

Workshop Zeer kort verhalen schrijven

De Bibliotheek Schiermonnikoog organiseert op woensdag 4 maart een Workshop ZKV onder leiding van de schrijfster Aly Freije. Als schrijfdocent is zij verbonden aan de Schrijversvakschool Groningen.

• Kosten voor belangstellenden: € 15,00
  • Leden van Bibliotheek Schiermonnikoog betalen € 12,50.

Literatuurprijs Schiermonnikoog 2020

Stuur een zeer korte verhaal, minimaal 200 en maximaal 300 woorden, in vóór 1 augustus 2020, 24:00 uur.

Per post naar: Bibliotheek Schiermonnikoog,
Torenstreek 18a, 9166 LK Schiermonnikoog.

Of via de mail: biebschiermonnikoog@gmail.com

Arne en Kirsten ontdekten de wandelmaand in 2017

Op vakantie in Friesland, ontdekte dit Zeeuwse stel dat wandelen op Schiermonnikoog eigenlijk heel leuk is. Bekijk het volledige verhaal

Arne en Kirsten ontdekten de wandelmaand in 2017