Zoek en boek

Concert 3: Pianorecital

Kamermuziekfestival 2020:

Zoals bekend vindt de editie van 2020 online plaats. Maar de organisatie heeft een kleine verrassing; zij stelt de deuren open voor een klein publiek, exclusief bestaande uit eilanders. Per concert zijn in de STAG 35 gasten welkom en in de RK-kapel 12 gasten. Wegens dit zeer beperkte aantal, is het per persoon toegestaan om maximaal twee kaartjes te kopen, voor hooguit twee concerten.

De kaarten kosten 10 euro per stuk en de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: de recent opgerichte Voedselbank van Schiermonnikoog. De kaartverkoop vindt vanaf donderdag 24 september plaats via de balie van de VVV, vooraf reserveren is niet mogelijk.

Datum:

• Zondag 4 oktober

Tijd:

• 16.00 - 16.45 uur

Locatie:

• De Stag aan de Langestreek 23

Programma:

• Robert Schumann Nachtstücke, op.23

• Maurice Ravel Gaspard de la Nuit

Uitvoerenden:

Hannes Minnaar – piano

Gaspard de la nuit ging wel eens een statement worden, ‘moeilijker dan Islamey’, een notoir virtuoos werk van Balakirev. Ravel leende bij de briljante stijl van Liszt en liet zich voor de macabere suite inspireren door gedichten van Aloysius Bertrand, een verzameling ‘middeleeuwse’ verhalen à la Poe, die de duivel Gaspard hem ’s nachts in het oor zou hebben gefluisterd. Van een gruwelijke fantasie naar de rauwe werkelijkheid: geschokt door het nieuws van zijn dodelijk zieke broer Eduard schreef Schumann vier Nachtstücke, aanvankelijk Leichenphantasie genoemd. Die originele titel schetst beter de sfeer, zelfs al klinkt het Rundgesang als een teder afscheid.