Concert 2: Avondconcert

Kamermuziekfestival 2020:

Zoals bekend vindt de editie van 2020 online plaats. Maar de organisatie heeft een kleine verrassing; zij stelt de deuren open voor een klein publiek, exclusief bestaande uit eilanders. Per concert zijn in de STAG 35 gasten welkom en in de RK-kapel 12 gasten. Wegens dit zeer beperkte aantal, is het per persoon toegestaan om maximaal twee kaartjes te kopen, voor hooguit twee concerten.

De kaarten kosten 10 euro per stuk en de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel: de recent opgerichte Voedselbank van Schiermonnikoog. De kaartverkoop vindt vanaf donderdag 24 september plaats via de balie van de VVV, vooraf reserveren is niet mogelijk.

Datum:

• Zaterdag 3 oktober

Tijd:

• 20.30 - 21.30 uur

Locatie:

• De Stag aan de Langestreek 23

Programma:

• Jochem le Cointre Oankomst

Manuel De Falla Danza ritual del fuego, uit El amor brujo

Franz Schubert Auf dem Strom, D.943

Camille Saint-Saëns Fantasie voor viool en harp, op. 124

Felix Mendelssohn Pianotrio nr. 1 in d-klein, op. 49

Uitvoerenden:

Colori Ensemble
Henk Neven -bariton
Mees Vos – hoorn
Caspar Vos – piano
Niek Baar – viool
Joost Willemze – harp
Busch Trio (op de foto)

Verhalen en muziek gaan al eeuwen hand in hand. Zo schreef Jochem le Cointre zijn Oankomst op gedeclameerde teksten van de veelgelezen Friese dichter Tsjêbbe Hettinga. Dan gaat het naar Ravels vurige dans uit Falla’s Amor brujo en Schuberts eerbetoon aan Ludwig van Beethoven, met zelfs een citaat uit de Eroica-symfonie. We pauzeren aan de Italiaanse Riviera voor Saint-Saëns betoverende Fantasie, geschreven voor de zusters Eissler, en gaan de nacht in met ‘hét meesterlijke trio voor onze tijd’, aldus Robert Schumann over Mendelssohns imposante opus 49. Bijna 200 jaar na compositie, en het werk boette nog niets in aan zeggingskracht.