Schiermonnikoog Midwinterfestival

  • Locatie: Vele locaties in het dorp

Een tweejaarlijks festival waarbij menig eilander en ondernemer zijn huiskamer openstelt voor artiesten die over 'hun' eiland zingen en verhalen vertellMidwinterfestivalen.

Helaas gaat de editie van 2020 niet door door corona en hebben we de elfde editie verschoven naar 28 december 2021!

Maar.....

Toch een kleine midwintergroet

Al maanden geleden hebben we moeten besluiten dat het Midwinterfestival dit jaar niet door zal gaan, wat met de kennis van nu de juiste keuze is gebleken. Toch willen we het midwinter van 2020 niet helemaal in stilte voorbij laten gaan…

Omdat we allemaal wel wat licht kunnen gebruiken, vertelden we in o.a. de vorige Dorpsbode en Facebook al over “Jeeuw Jiet”. Elk dag komt er deze maand een extra lichtje bij, ergens achter een raam of in een tuintafereeltje op het eiland. Via deze adventkalender tellen we af tot de oorspronkelijke dag waarop het Midwinterfestival zou plaatsvinden: dinsdag 29 december. Het grootste licht ontsteken we op de ‘festivaldag’ zelf, wat u wellicht (op afstand!) eventjes in het voorbijgaan kunt bewonderen.

Daarnaast hebben we een kleine, muzikale verrassing. Om 16u en 20u vindt in de STAG tweemaal een mini-concert van drie kwartier plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét camera- en geluidsman. Zij zorgen ervoor dat u de prachtige klassieke klanken op piano en viool vanuit de huiskamer beleven, via Schiermonnikoog TV. De concerten zullen ook live via de website www.schiermonnikoogmidwinter.nl vertoond worden, zodat liefhebbers vanaf de vaste wal ook mee kunnen genieten.

Een warme midwintergroet en tot in het nieuwe jaar!

 

Midwinterfestival Schiermonnikoog

Het Midwinterfestival dompelt eilander én gast - jong en oud - onder in muziek, theater, verhalen, workshops en meer. Het nimmer ontbrekende snert- en slotconcert, gevolgd door een spectaculaire afsluiting, maken het Midwinterfestival tot een onvergetelijke dag. 

Hier vind U meer informatie

De kaarten gaan traditiegetrouw de dag voor het festival in de verkoop. 

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Het Midwinterteam vertelt

Het Midwinterteam bestaat uit enthousiaste leden. Maar mede door de vele vrijwilligers is het mogelijk om het festival te organiseren. In 2020 staat de eerstvolgende gepland. Bekijk het volledige verhaal

Het Midwinterteam vertelt

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen