Evenementen om de Noord!

• Datum: 20 sep 2020 14:00 - 20 sep 2020 16:00
  • Locatie: 'Strandhotel om de Noord, Badweg 117

Vanaf oktober start de 7e Kamermuziekreeks met NNO Ensembles. De kamermuziek ensembles van het Noord Nederlands Orkest maken gedurende het seizoen 2019-2020 wederom de oversteek naar Schiermonnikoog. Iedere 3e zondag van de maand, tussen het internationaal Kamermuziekfestival in oktober en het Festival Jong Talent in maart, zal een ensemble van het Noord Nederlands Orkest een matinee concert verzorgen in Hotel Om de Noord.

In het zomerseizoen hebben wij diverse andere evenmeneten zoals de haringparty, duinconcerten en Jazz om de noord.

Let op vanaf 16 februari vindt het programma plaats op onze nieuwe locatie Strandhotel om de Noord aan het einde van de Badweg, de haringparty vindt plaats bij de Zuidertoren.

Etty van der Veer | Ger van Langen.
Strandhotel om de Noord

NNOEvenementen Om de Noord

Programma 2020:

•  zondag 15 maart: 6e concert uit de Kamermuziekreeks: dit laatste concert vindt plaats tijdens het Festival Jong Talent. In samenwerking met de organisatie van dit Internationale Festival, wordt er een concert geprogrammeerd wat uitgevoerd wordt door deelnemers van masterclasses.

•  zondag 19 april: Jazz Om de Noord; Jazz Om de Noord; het Rutger Mathys Trio. Dit Belgische trio verzorgd en goed gevuld programma met Jazz, Swing en Croonermuziek. Rutger Mathys wordt beschouwd als de nieuwe Toots Tielemans en vormt met Elias D’hooge (piano) en Achilles Deraedt (gitaar) een swingend trio.

•  zondag 17 mei: Jazz Om de Noord: Zangeres Eva Lavooij (Eva La Voix) heeft het allemaal: de looks, de stem en de juiste band (the Tracies) achter zich. Voeg daarbij een expressieve en intense podiumpresentatie en dan weet je dat een optreden van Eva La Voix een niet te missen ervaring is!

•  zondag 21 juni: Haring Om de Noord: de nieuwe haring wordt door Vishandel Metz naar Schiermonnikoog gebracht. De muzikale omlijsting is in handen van accordeonist Daniel Metz. Dit jaar verzorgd Om de Noord dit jaarlijkse evenement bij de Zuidertoren aan de Torenstreek 22.

•  zondag 19 juli: Duinconcert Om de Noord: “Jazz & Friends”; leerlingen van het Artez en CodArts Conservatorium verzorgen dit jaar onder leiding van Rens van Langen het Duinconcert op het terras van Strandhotel Om de Noord. Traditionele Jazz standards en Blues in een swingend jasje.

•  zondag 18 augustus: Dixieland Lunch Om de Noord: topchef Reitse Spanninga bereidt een Cajun lunch op de BBQ terwijl de bekende Dixieland Crackerjacks het geheel muzikaal omlijsten. Lange tafels en mooie verhalen in de duinen.

•  zondag 20 september: Jazz Om de Noord: Muti Marane is de band rondom trompettist Jurgen Scholtanus. Met zijn composities balanceert hij op de fijne lijnen tussen traditionele en hedendaagse jazz. Met invloeden van Dizzy Gillespie, Ibrahim Maalouf, Roy Hargrove, Avishai Cohen en Ben Wendel.

• Vanaf oktober start de Winterreeks met nieuwe muzikale evenementen.

Prijs:

NNO Kamermuziekreeks:

• Toegang € 15,00, eilanders € 12,50, jongeren € 10,00

• Passe-partout voor 6 concerten: € 75,00 (één jaar geldig).

Overige evenementen:

• Op aanvraag

Bijzonderheden:

• Voor reserveringen: Strandhotel om de Noord
  • Aanvang van de concerten: 14:00 uur

• De concerten duren tot 16:00 uur

•  De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het NNO, MAPS, Rabobank Damwoude, Wagenborg Passagiersdiensten en de Stichting EvON.

Strandhotel Om de Noord
Badweg 117

Jelle en Film by the Sea

Jelle biedt als beheerder van het Dorpshuis onderdak aan het eerste te organiseren Filmfestival op Schiermonnikoog. Bekijk het volledige verhaal