Nationale Reddingbootdag

• Datum: 11 mei 2019 10:00 - 11 mei 2019 17:00
  • Locatie: Veerdam, Schiermonnikoog

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Eenmaal per jaar organiseren de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een landelijke open dag. Dit is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de vrijwilligers en de boten van de KNRM.

• Open dag op 25 april 2020
  • Reddingsstation Schiermonnikoog

U kunt deze dag een kijkje nemen in het Abraham Fockgebouw op de Veerdam, waar leden van de vrijwillige bemanning uitgebreid vertellen over het reddingswerk van vroeger en nu. Er worden films gedraaid en er is een verkoopstand. Een stukje meevaren op de Koning Willem I en de Edzard Jacob is mogelijk voor donateurs en nieuwe donateurs.

Let op! Het meevaren voor donateurs is onder voorbehoud van het binnenkomen van (nood)oproepen.

foto: KNRM

KNRM

'Met 35 vrijwilligers en 1 beroepsschipper zijn ze: de helden van de KNRM op Schiermonnikoog die het hele jaar rond, 24 uur per dag, paraat staan. Zodra het alarm gaat komen ze vanuit alle hoeken van het eiland, laten direct hun werkzaamheden vallen en veranderen plotsklaps in professionele hulpverleners...' Bekijk het volledige verhaal

KNRM