Nationale Reddingbootdag

• Datum: 01 mei 2021 10:00 - 01 mei 2021 16:00
  • Locatie: Veerdam, Schiermonnikoog

Voor het reddingwerk op het water is het van het grootste belang dat de reddingstations inzetbaar blijven met voldoende bemanningsleden voor de reddingboten. Daarom hebben wij alle activiteiten geannuleerd, waarbij vrijwilligers samen komen met elkaar of met anderen, zoals op Reddingbootdag.

Wij onderzoeken nog of de open dag na de zomer alsnog gehouden kan worden. We communiceren daarover via de website.

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Eenmaal per jaar organiseren de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een landelijke open dag. Dit is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de vrijwilligers en de boten van de KNRM.

• De open dag in 2021 is op 1 mei
  • Reddingsstation Schiermonnikoog

U kunt deze dag een kijkje nemen in het Abraham Fockgebouw op de Veerdam, waar leden van de vrijwillige bemanning uitgebreid vertellen over het reddingswerk van vroeger en nu. Er worden films gedraaid en er is een verkoopstand. Een stukje meevaren op de Koning Willem I en de Edzard Jacob is mogelijk voor donateurs en nieuwe donateurs.

Let op! Het meevaren voor donateurs is onder voorbehoud van het binnenkomen van (nood)oproepen.

foto: KNRM

KNRM

'Met 35 vrijwilligers en 1 beroepsschipper zijn ze: de helden van de KNRM op Schiermonnikoog die het hele jaar rond, 24 uur per dag, paraat staan. Zodra het alarm gaat komen ze vanuit alle hoeken van het eiland, laten direct hun werkzaamheden vallen en veranderen plotsklaps in professionele hulpverleners...' Bekijk het volledige verhaal

KNRM