Balgexpres NP

De Balg

De Balgexpres neemt je mee naar de uiterste oostpunt van Schiermonnikoog: de Balg. Op de oostpunt stap je uit en heb je een half uur om rond te kijken.

Schelpen en zeehonden
De Balg is een goede plek om schelpen te zoeken. Omdat hier diepe geulen vlakbij het eiland komen, spoelen er allerlei bijzondere schelpen aan. Je kunt er mooie wulken vinden, en als je geluk hebt zelfs een noordkromp. Bovendien is de Balg dé plek op Schiermonnikoog om zeehonden te zien. Ze liggen tijdens laag water op de zandbank aan de overkant van het water, en komen ook regelmatig nieuwsgierig langszwemmen. Kom genieten van de ongerepte natuur en de weidsheid van de Balg!

 • Praktische informatie
  kinderen tussen 0 en 2 jaar mogen als ze op schoot zitten gratis mee
  het is leuk om een verrekijker mee te nemen
  honden mogen mee tegen betaling van € 2,50; kom hiervoor even langs de balie van het bezoekerscentrum
  voor deze tocht geldt een minimum van 20 deelnemers
  de Balgexpres vertrekt bij de kruising Noorderstreek / Torenstreek
  het is niet nodig om het ticket te printen

 • Vanzelfsprekend nemen wij tijdens onze excursies de richtlijnen van het RIVM acht. We houden 1,5 meter afstand en er kan een beperkt aantal mensen mee. In de Balgexpres is het dragen van een mondkapje verplicht!

Wegens beperkt aanbod zitplaatsen: vol is vol!

De Balgexpres is momenteel te boeken bij de Schiermonnikoger Vishandel (Nooderstreek 38).

Reserveren is alleen mogelijk bij de Vishandel van 10:30 tot 11.30 uur.

 • Zoek & Boek

  Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

  Zoeken
Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

"'Gaat er vandaag nog iemand het water op?', is een vraag die dagelijks op mijn telefoon voorbij komt. Het symboliseert hoe toegankelijk en vrijblijvend kitesurfen is. Maar het mooiste is wanneer je zonder af te spreken naar het strand gaat als je de bomen ziet bewegen. Er is altijd wel iemand om mee te surfen. Het strand bij Paal 3 is een waanzinnige speeltuin. En eentje voor alle leeftijden. Of je al kunt kitesurfen of het graag zou willen leren, je kunt hier terecht!" Bekijk het volledige verhaal

Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen