Wa wil myn ooien leiverje??

  • Locatie: het oude voetbalveld, aan het Cornelis Visserpad (tegenover het speelbos)

Pasen op Schiermonnikoog2de Paasdag

Op 2de paasdag is het weer tijd voor een oude eilander traditie voor de kinderen: Wa wil myn ooien leiverje?? Dit is een vruchtbaarheidsritueel waarbij met eieren wordt gegooid en is bedoeld voor alle kinderen in de basisschool leeftijd.

Wat moet je doen om hier aan mee te kunnen doen?

  • kook thuis een aantal eieren kei en kei hard (20 tot 30 minuten laten koken)
  • schilder de eieren zodat het mooie paaseieren worden

Spelregels & Start

Om 14:00 uur beginnen we op het Oude Voetbalveld ( naast het OERRR speelnatuur) met het eieren gooien. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Je moet je mooi beschilderde eieren aan volwassenen verkopen die er dan mee gaan gooien. Als ze ver willen gooien moeten ze €0,10 betalen, als ze omhoog willen gooien moeten ze €0,20 betalen. Als het ei heel blijft mag je het nog een keer verkopen. Gaat het ei echter stuk dan mag je hem niet meer verkopen.

Je hebt een uur de tijd om zoveel mogeijk eieren te verkopen, want om 15.00 uur is het eieren gooien afgelopen.

Wij hopen dat er dit jaar weer een heleboel kinderen mee zullen doen en dat er nog meer ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden komen kijken en eieren gaan gooien! 

TIP: trek niet je paasbeste kleding aan, de verf op de eieren kan gaan afgeven bij slecht weer en een vochtig voetbalveld!

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Jelle en Film by the Sea

Jelle biedt als beheerder van het Dorpshuis onderdak aan het eerste te organiseren Filmfestival op Schiermonnikoog. Bekijk het volledige verhaal

Jelle en Film by the Sea

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen