Duurzame Eilanden

Documentaire
74 minuten

Producent: Eef de Graaf Producties in samenwerking met stichting View

Een documentaire over veranderingen op weg naar een duurzame samenleving op de Nederlandse eilanden en de rol van het vele zoete en zoute water op en Duurzame eilandenrondom die eilanden.

Nederland bevindt zich midden in de verandering naar een duurzame samenleving. De eilanden op de Wadden en in Zeeland spelen hierin een voortrekkersrol met ambitieuze proefprojecten. Maar het pad van idealisten, beleidsmakers, natuurbeheerders en vernieuwers is hobbelig. Deze film volgt de duurzaamheidsontwikkelingen op de Nederlandse eilanden tegen de achtergrond van het nationaal opgestelde klimaat akkoord. Rode lijn in het verhaal is het vele zoet en zoute water rondom die eilanden en de nieuwe mogelijkheden met dat water op gebied van energieopwekking, ecologie en zilte teelt.

Bijzonderheden:

• Onderdeel van Filmfestival "Film by the Sea - Schiermonnikoog" 2020

Deze vertoning wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsor Duurzame Eilanden

Via onderstaande link kunt u een plaatsbewijs reserveren.

Arne en Kirsten ontdekten de wandelmaand in 2017

Op vakantie in Friesland, ontdekte dit Zeeuwse stel dat wandelen op Schiermonnikoog eigenlijk heel leuk is. Bekijk het volledige verhaal

Arne en Kirsten ontdekten de wandelmaand in 2017