Op stap met de jachtopziener van weleer

Samen met gids Kees van der Wal, de laatste jachtopziener van Schiermonnikoog, wandelt u dwars door zijn voormalig werkgebied. Met het in werking treden van de nieuwe Flora- en Faunawet is het sinds 2002 afgelopen met jachtpartijen op het eiland. Daarmee is een traditie van meer dan honderd jaar ten einde gekomen. Hoewel hier goede redenen voor waren is hiermee ook een tijdperk afgesloten van avonturen en verhalen die een vast onderdeel vormen van de cultuurhistorie van het eiland. Wandel mee met deze ooggetuige van dit verleden.

Data:

• Donderdag 1, 8 en 29 november 2018
  • Woensdag 21 november 2018

Tijd:

• Donderdag 1,8 en 29 november van 14.00- 16.00 uur
  • Woensdag 21 november van 11.00- 13.00 uur

Prijs:

• € 9,00 per persoon
  • € 7,50 leden Natuurmonumenten

Bijzonderheden:

• Start: VVV-kantoor
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Drankje na afloop

Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om in de jachtkamer van Om de Noord nog even na te praten onder het genot van een kop koffie/thee.

Meer cultuurhistorische wandeltochten?

kijk eens bij Wandeltocht Vredenhof
of Dorp in Oorlog
Wilt u deze wandeling reserveren?

U kunt uw tickets online kopen door op de onderstaande link te klikken.
Klik hier voor onze algemene & annuleringsvoorwaarden voor excursies

Of kom langs bij VVV Schiermonnikoog en boek uw favoriete wandeltocht(en) aan de balie!

Bestel hier uw tickets

Kees vd Wal, Schiermonnikoog

'Het was in de jaren zeventig. Ik kreeg telefoon van de politie Schiermonnikoog met de mededeling dat er mensen in zeer dichte mist op het wad liepen en schreeuwden om hulp. Met kompas en Landrover reed ik richting de plek des onheils. Ik stopte regelmatig om buiten de auto te luisteren waar de kreten vandaan kwamen. Gelukkig merkte ik dat het geroep steeds luider werd, en uiteindelijk kreeg ik schimmen in het vizier...' Bekijk het volledige verhaal

Kees vd Wal, Schiermonnikoog