Walvisvaart wandeling

• Datum: 01 nov 2020 14:00 - 01 nov 2020 16:00

WalvisvaartNa de Tweede Wereldoorlog werd de Nederlandsche Maatschappij voor de Walvisvaart (NMW) opgericht. De oprichting werd vooral ingegeven door de naoorlogse schaarste aan oliën en vetten voor met name de margarine-industrie.

Tussen 1946 en 1964 heeft de NMW met het walvisfabrieksschip Willem Barendsz en een vloot vangschepen (jagers) achttien expedities in de wateren rond Antarctica uitgevoerd. Aan boord waren veel Schiermonnikogers.

Wandel mee en vind de sporen uit die tijd terug op het eiland (ca. 4,5 km).

Gaat u samen met gids Eric Augusteijn of Hilbert de Vries mee op zoek naar de sporen uit het verleden?

Data:

• zondag 15 en 29 november 2020 met Hilbert de Vries
  • zondag 8 en 22 november 2020 met Eric Augusteijn

Tijd:

• 14.00-16.00 uur

Prijs:

• € 9,50 per persoon
  • € 8,00 voor leden Natuurmonumenten

Bijzonderheden:

• max. 10 deelnemers op 8 en 22 november (max. 6 huishoudens)
  • max. 12 deelnemers op 1, 5 en 29 november
  • startpunt: VVV Kantoor