Walvisvaart wandeling

• Datum: 14 nov 2021 14:00 - 14 nov 2021 16:00

WalvisvaartNa de Tweede Wereldoorlog werd de Nederlandsche Maatschappij voor de Walvisvaart (NMW) opgericht. De oprichting werd vooral ingegeven door de naoorlogse schaarste aan oliën en vetten voor met name de margarine-industrie.

Tussen 1946 en 1964 heeft de NMW met het walvisfabrieksschip Willem Barendsz en een vloot vangschepen (jagers) achttien expedities in de wateren rond Antarctica uitgevoerd. Aan boord waren veel Schiermonnikogers.

Wandel mee en vind de sporen uit die tijd terug op het eiland (ca. 4,5 km).

Gaat u samen met gids Eric Augusteijn of Hilbert de Vries mee op zoek naar de sporen uit het verleden?

Data:

• zondag 7, 14, 21 en 28 november 2021 met Hilbert de Vries of Eric Augusteijn

Tijd:

• 14.00-16.00 uur

Prijs:

• € 9,50 per persoon
  • € 8,00 voor leden Natuurmonumenten

Bijzonderheden:

• max. 15
  • startpunt: informatiecentrum het Baken, Reeweg 9
  • prijs is inclusief kopje koffie of thee

Koop uw tickets online of aan de balie van VVV Schiermonnikoog in Informatiecentrum Het Baken, Reeweg 9.

Klik hier voor onze  algemene & annuleringsvoorwaarden voor excursies

Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Als schrijver en reisblogger is het mijn passie om verhalen en tips te delen over de meest fijne bestemmingen Bekijk het volledige verhaal

Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com