Online wandeling

Op 11 juni 2020 is het 75 jaar geleden dat Schiermonnikoog als laatste stukje Nederland werd bevrijd. Het was de bedoeling dit groots te vieren op het eiland. Helaas gooit Corona roet in het eten.

Omdat we deze dag niet zomaar voorbij willen laten gaan, organiseren Ilja Zonneveld (Strandresort Schier en freelance fotograaf) en Monique Talsma (VVV Schiermonnikoog) een online-wandeling i.s.m. Atlantik Wall-kenner Cees Soepboer en Vredenhofbeheerder Wyb Jan Groendijk.

Cees vertelt over Schiermonnikoog in de oorlog en tijdens de bevrijding. Vanaf de Wassermann wandelen we naar het Vredenhof. Daar zal Wyb Jan vertellen over de mensen die op deze bijzondere begraafplaats hun laatste rustplaats hebben gevonden.

"Wandelt" u mee? Meer informatie volgt op de VVV Schiermonnikoog Facebookpagina (@eilandschiermonnikoog)

U kunt op 11 juni a.s. om 9.00 uur via Facebook "meelopen" via deze link! Onderweg kunt u comments geven en/of vragen stellen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

We hopen dat er heel veel mensen virtueel meelopen.

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Jelle en Film by the Sea

Jelle biedt als beheerder van het Dorpshuis onderdak aan het eerste te organiseren Filmfestival op Schiermonnikoog. Bekijk het volledige verhaal

Jelle en Film by the Sea

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen