Twee daagse workshop

  • Datum: 03 aug 2021 10:00 - 04 aug 2021 16:00

 

 

 

 

 

 

 

Een schetsworkshop met Trudy Beekman op Schier, gaat niet alleen over leren schetsen en tekenen. Want volgens Trudy is schetsen een levenshouding. In die levenshouding kan je enorm genieten en heel veel geluksmomenten creeren. Daarnaast brengt het rust die je altijd weer kunt oproepen, door vorm te geven aan een idee. Het is een prachtige combi van filosie, (levens) kunst en natuur.

De tekening zelf is niet van belang. Wat telt is dat je er bent, op de plek en in het moment. Je geniet, ziet en kijkt. Wat valt je op? De schets is niet bedoeld om uit te werken, de bladzijde is een herinnering aan het moment waarop je even de tijd probeerde stil te zetten. En zo maak je een schetsboekje vol momenten en herinneringen, helemaal van jezelf, voor jezelf. Een mooier cadeau kan je toch niet krijgen? De technische kennis van het tekenen en de kennis van biologie zijn een mooie extra’s.

Uitgaande van prachtig weer, wat het op de Wadden heel vaak wel is, begint je tweedaagse schetsavontuur bij de atelierbus op het Noordzeestrand bij Paal 3. Trudy gaat je uitleggen hoe het zit met “genieten” en je leert haar basismethode van schetsen, daarin vertelt ze je over “De Mierenwandeling” en de theorie van “Vindsels”. Alles gaat over leren kijken en aandachtigheid. Tijdens het schetsen is het belangerijk dat je op de grond kunt zitten, een lekker kussentje is daarvoor natuurlijk voorhanden.

Daarna stap je met z’n allen op de fiets. Op verschillende plekken en momenten wordt er gestopt en neergestreken om iets vast te leggen. En als rode draad, nemen we iets uit het landschap dat ons fascineert, om erbij te tekenen. Gedurende de hele schetstocht, legt ze uit hoe het werkt en helpt met tekenproblemen. Ze heeft ook veel biologische kennis over kleine diertjes, die je als je heel goed kijkt en de tijd ervoor neemt, ineens overal ziet.

Zelf zegt Trudy over haar werk:

“Ik ben al jaren bezig met allerlei vormen van schetsen en pogingen om de tijd stil te zetten. Honderden boekjes heb ik volgetekend om te oefenen, om materialen uit te proberen.Ik zocht de plekken en momenten op. Je kunt één moment vastleggen, maar ook een seconde, of juist een periode of een jaar. Je kunt een gebeurtenis in veel verschillende plaatjes vastleggen of in één sfeerschets. Dat is mijn uitdaging en mijn kunstvorm. Ik ben er dvoortdurend mee bezig, op allerlei plaatsen en in allerlei omstandigheden. Ik heb dus altijd een schetsboekje bij me en een pen. Meer ook niet trouwens.”

Schetsen op Schier

Locatie: Overal op het eiland; duin, dorp, strand en wad. We verzamelen bij de schildersbus op het strand. We doen alles per fiets.

Programma

  • 10.00 uur

Ontvangst bij de Atelierbus op het strand bij Paal 3. Koffie en thee en iets lekkers.

We gaan op pad met de fiets en het schetsavontuur is begonnen.

Er zijn flesjes water, fruit en knabbels, kussentjes om mee te nemen voor onderweg.

 

  • 12.30 – 13.30 uur

Lunch. Lekkere belegde broodjes. Er is water, vruchtensap, melk. We lunchen in of bij de bus.

 

  • 15.45 uur

Einde dag. Drankje bij de Atelierbus en bespreking van alle belevenissen.

Uiteraard neem je je gemaakte werk mee naar huis.

Beschikbaarheid & tickets reserveren

 

Tarief per persoon:

€ 150,- inclusief materiaal, lunch, koffie, thee, drankjes.
De workshop is ook te boeken als 2- daagse workshop. In dat geval is het tarief € 250,- per persoon.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6 (afhankelijk van de dan van kracht zijnde maatregelen omtrent corona.

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
De bus van Jeannette

Jeannette is van april t/m november te vinden in de atelierbus op het strand. Deze kans pakte ze in 2019 met beide handen aan. Bekijk het volledige verhaal

De bus van Jeannette

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen