Natuurexcursie Schiermonnikoog

Zowel wandelend als fietsend neemt natuurkenner Kees van der Wal u mee naar de mooiste plekjes van Schiermonnikoog. Kees weet alle geheimen van de natuur en deelt deze op boeiende wijze met u. De excursie duurt circa 2 uur.

Het is zeker geen standaard excursie: gids Kees houdt rekening met het weer en het seizoen en stemt zijn route af op de omstandigheden en – zo mogelijk - ook op de wensen van zijn gasten. Er is ruime aandacht voor de flora en fauna van het eiland. Zowel de bijzondere plantjes, vogels , spannende en humoristische verhalen van het eiland komen aan bod. Daarnaast is Kees ook de man die veel weet van zaken als  de historie van het dorp en het buitengebied. 

Details natuurexcursie

 • Wanneer:  In principe iedere donderdag vanaf 1 april 2017*
  Kees van der Wal, oud-jachtopziener
 • Tijd: 13:30 uur 
 • Prijs volwassenen: € 8,00
 • Prijs kinderen 6 t/m 12 jaar: € 5,00
 • Aantal deelnemers: max. 20 personen
 • Zelf meenemen: fiets & verrekijker (te huur bij het Bezoekerscentrum

(* onder voorbehoud van wijzigingen!) 1 juni is er helaas geen excursie 

 

Reserveer nu uw ticket(s) aan de balie van VVV Schiermonnikoog of via onderstaande link!

Bestel hier uw tickets
 • Zoek & Boek

  Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

  Zoeken
Kees vd Wal, Schiermonnikoog

'Het was in de jaren zeventig. Ik kreeg telefoon van de politie Schiermonnikoog met de mededeling dat er mensen in zeer dichte mist op het wad liepen en schreeuwden om hulp. Met kompas en Landrover reed ik richting de plek des onheils. Ik stopte regelmatig om buiten de auto te luisteren waar de kreten vandaan kwamen. Gelukkig merkte ik dat het geroep steeds luider werd, en uiteindelijk kreeg ik schimmen in het vizier...' Bekijk het volledige verhaal

Kees vd Wal, Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen