Bevrijdingsarrangement

Bunkers van Schiermonnikoog arrangement

Met overnachting | vanaf € 225 pp.

Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Friese Waddeneiland, met 953 inwoners (per 1 augustus 2020), en is 20 kilometer lang en 4 kilometer breed. Het enige dorp op het eiland heet ook Schiermonnikoog. Op 11 juni 1945 werd Schiermonnikoog als laatste stukje Nederland bevrijd van de Duitsers. De oorlogsgeschiedenis is op veel plekken op het eiland nog duidelijk zichtbaar. In de oorlogsjaren bevond zich een bunkerdorp in de duinen, genaamd Schlei, als onderdeel van de Atlantikwall. In één van de nu nog toegankelijke bunkers, nabij het strand, vindt u het bunkermuseum. De hoogste bunker op het eiland heet de Wassermann, deze is nu ingericht als uitkijkpost en is vrij toegankelijk. Vanaf de Wassermann loopt een voetpad naar begraafplaats Vredenhof, waar drenkelingen en slachtoffers uit beide Wereldoorlogen begraven zijn.

Het arrangement is inclusief:

· Bootticket v.v.

· Fiets

· Koffie/thee met gebak t.w.v. € 15,00 (2 personen)

· Lunch inclusief koffie of thee

· Entree bunkermuseum (woensdag- of zondagmiddag)

· Schiermonnikoog bunker fietsroutekaart

· 2 overnachtingen incl ontbijt bij Hotel van der Werff of Midweek of weekend bij vakantieboerderij de Kooiplaats in een appartement (2 pers, meer pers. op aanvraag)

· Diner 3 gangen (exclusief drankjes)

· Fiets voor 3 dagen

· VVV-welkomstpakket met plattegrond en verschillende fiets- en wandelroutes

RESERVEREN:
U kunt een mail sturen naar info@vvvschiermonnikoog.nl met daarin de gewenste datum

 

NB onder voorbehoud van beschikbaarheid; het bunkermuseum is woensdag- en zondagmiddagen geopend. Arrangementen zijn alleen geldig in 2021.

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Als schrijver en reisblogger is het mijn passie om verhalen en tips te delen over de meest fijne bestemmingen Bekijk het volledige verhaal

Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen