Actueel nieuws

UITNODIGING

Beste eilanders,

De afgelopen jaren hebben Natuurmonumenten en VVV Schiermonnikoog hard gewerkt aan de realisatie van informatiecentrum Het Baken. We zijn trots op het resultaat en willen dat graag met je vieren. Op woensdag 22 september organiseren we daarom een feestelijke ‘eilander dag’ in Het Baken.  Speciaal voor inwoners van Schiermonnikoog zijn er gratis excursies, leuke kinderactiviteiten, en natuurlijk is er gelegenheid om eens uitgebreid rond te kijken in Het Baken.

Tussen 10.00 en 17.00 staat er koffie/thee en iets lekkers voor je klaar. We leiden je graag even rond en vertellen over ons werk in Het Baken. Doe mee met de grappige eilander quiz en maak kans op een prijs(je). Voor de kinderen hebben wij een goed gevulde OERRR-goodiebag, een kleurplaatwedstrijd  en vanaf 13.00 uur kunnen ze doorlopend meedoen aan een knutselactiviteit.

Eilanders kunnen gratis meedoen aan excursies. Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur Walvisvaartwandeling

14.00 uur Huifkartocht (aangeboden door Stal Florida)

14.00 uur Gezinsexcursie kleine beestjes zoeken

14.00 uur Walvisvaartwandeling

17.00 uur Op de grens van wad en kwelder

21.00 uur Sterren kijken

Wil je meedoen aan een excursie? Meld je snel aan door een e-mail te sturen naar eilanderdag@gmail.com

Dit kan tot uiterlijk zondag 19 september. Voor het bezoeken van Het Baken of mee te doen aan de kinderactiviteiten is aanmelden niet nodig.

Wij hopen jullie allemaal te zien op 22 september!

Team informatiecentrum Het Baken

Juni 2021:

Op het rif tussen paal 1 en 2 heeft een kolonie stormmeeuwen zich geïnstalleerd .

Om verstoring te voorkomen hebben wij de kolonie afgesloten met draad en bebording.

3 mei 2021:

We vragen uw medewerking voor het invullen van een enquete gemaakt in opdracht van VVV Schiermonnikoog. De maakster stelt zich graag aan u voor:

"Mijn naam is Latisha Schreurs en ik ben vierdejaars studente Tourism Management aan Hogeschool Inholland. In opdracht van VVV Schiermonnikoog doe ik onderzoek naar de wensen en behoeften van binnenlandse toeristen.

Deze enquête is gericht op Nederlandse toeristen tussen de 40 en 60 jaar met een interesse in kunst, cultuur en natuur. De resultaten van deze enquête zullen door VVV Schiermonnikoog gebruikt worden om de doelgroep beter te bereiken.

Deze enquête zal ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met uw gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt."

Via deze link kunt u meedoen aan de enquete, uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd door VVV Schiermonnikoog én Latisha.

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
De bus van Jeannette

Jeannette is van april t/m november te vinden in de atelierbus op het strand. Deze kans pakte ze in 2019 met beide handen aan. Bekijk het volledige verhaal

De bus van Jeannette

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen