Film by the sea Schiermonnikoog

Jelle en Film by the Sea

Als één van de voortrekkers voor dit nieuwe evenement, vertelt Jelle enthousiast over de geboorte van het Filmfestival: 

"Op 24-25-en 26 januari 2020 is de aftrap geweest van het 1e Film By The Sea - Schiermonnikoog in samenwerking met het FBTS festival in Vlissingen.

Met een groepje filmliefhebbers hebben we na het filmfestival ter afsluiting van Kom op Verhaal in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, de wens uitgesproken om een terugkerend filmfestival op Schiermonnikoog te gaan organiseren.

Na een halfjaar intensief brainstormen zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij Film By The Sea. De directeur van FBTS Jan Doense is zeer enthousiast en heeft zijn steun voor ons festival uitgesproken en zal naar alle waarschijnlijkheid de opening verrichten van Film By The Sea - Schiermonnikoog. 

Nu zitten we in de laatste fase voor het festival en alle punten moeten nu op de i worden gezet om het festival te doen slagen. Het filmprogramma dat we gaan presenteren is een lust voor alle filmliefhebbers en is terug te vinden op onze Facebookpagina (@filmbytheseaschiermonnikoog) of op de website van VVV Schiermonnikoog.

In samenwerking met de VVV zijn er ook festival arrangementen met overnachting, huurfiets, passe-partout en overtocht in diverse accommodaties te boeken. Ons Filmhuis aan Zee en Bibliotheek zullen worden omgetoverd tot een filmfestivallocatie waar men ook terecht kan voor een hapje en een drankje in een ongedwongen sfeer.

Wij hopen op een grote opkomst, zodat het een jaarlijks terugkerend evenement kan gaan worden.

Draagt u het Festival een warm hart toe? Dan kunt u "Vriend van het Festival" worden voor € 50,00 (of meer). Als vriend kunt u genieten van extraatjes tijdens o.a. De Vriendenlunch.

De opbrengst van deze Vrienden zal een extra financiële ondersteuning zijn, buiten de reguliere kaartverkoop om.

Graag wil ik mijn mede organisatoren voorstellen, want zonder hen had dit festival niet tot stand kunnen komen: Heidi Sorensen, Hein Barnhoorn, namens Noorderbeeld Thom Verheul, namens Movieskoop Franke Witteveen, namens de Bibliotheek Josine Olgers en namens de VVV Monique Talsma en Marianne van Hall.

Wij hopen u in januari te mogen ontvangen op het Film By The Sea - Schiermonnikoog Festival.

Voor informatie en tickets: VVV Schiermonnikoog.

Ik hoop dat we kunnen overbrengen waar het eiland Schiermonnikoog bekend om staat, namelijk verwondering."

Jelle de Jong

De VVV heeft in samenwerking met het Festival en diverse ondernemers een arrangement samengesteld voor dit weekend.

Fotocredits: @Ilja Zonneveld