Strandschoonmaakactie

Wat kunt u nu nog doen?

Bent u op het eiland en maakt u een wandeling over het strand? Neem dan een vuilniszak mee. Er spoelt nog steeds rotzooi aan, met name verpakkingsmateriaal, natuurlijk funest voor de natuur (flora én fauna). Bij de grote strandopgangen staan containers waar u de "gejutte" rotzooi in kunt deponeren.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

ARCHIEF: Wat was er gebeurd?

Een containerschip heeft  lading verloren op de Noordzee ten noorden van de Waddeneilanden in de nacht van 1 op 2 januari 2019. Mogelijk spoelen er nog meer containers of losse goederen aan het op het strand van Schiermonnikoog.

Veiligheidsregio Frylan meldt dat drie van de containers organisch peroxide bevatten. Het is nog niet duidelijk of deze containers inmiddels aan land zijn. Dwingend advies is om bij die containers weg te blijven, en niet aan te raken of lucht in te ademen. En meteen contact te zoeken met alarmnummer 112.

Het gaat o.a. om de volgende containers:

Gele container met nummer: MSCU3713629
Blauwe container met nummer: CXDU2077321
Roestbruine container met nummer: TCLU41747408?

Inmiddels zijn er diverse containers en losse goederen aangespoeld op onder andere Schiermonnikoog.

ARCHIEF: Strandschoonmaakactie 3 t/m 5 januari 2019:

Kom helpen om het strand weer schoon te krijgen. Er ligt veel, heel veel, ONTZETTEND veel zooi. Gasten en eilanders zijn massaal begonnen met opruimen!! Alle hulp is welkom.

Er zijn op dit moment nog geen georganiseerde acties gepland voor Schiermonnikoog, maar er liggen bij de strandovergang van de Badweg en bij het Badstrand vuilniszakken klaar die u kunt gebruiken om spul te verzamelen. Vooral ten oosten van het Badstrand is veel aangespoeld. De vuilniszakken kunt u in de containers plaatsen bij de strandovergang of eventueel boven de vloedlijn neerzetten, probeer de vuilniszakken een beetje te klusteren, zodat deze in 1 keer opgehaald kunnen worden door de trekkers met wagens. Hier een foto overzicht.

Blijf wel alert op gevaarlijke stoffen. Bel dan direct 112.

Voor de meest actuele gegevens verwijzen wij u naar de website van Gemeente Schiermonnikoog

Jutten op het strandGejutte rotzooiRotzooi van het strand

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Arne en Kirsten ontdekten de wandelmaand in 2017

Op vakantie in Friesland, ontdekte dit Zeeuwse stel dat wandelen op Schiermonnikoog eigenlijk heel leuk is. Bekijk het volledige verhaal

Arne en Kirsten ontdekten de wandelmaand in 2017

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen