Paddenstoelenactie

Schiermonnikoger paddenstoelen

Uniek: uw eigen Schiermonnikoger Paddenstoel!

Thijmen Bouwkamp heeft bij het aantreden als kinderburgemeester van Schiermonnikoog zich als doel gesteld om zich in te zetten voor een skatebaan op het eiland. Een ambitieus plan, maar dat mag als je burgemeester bent.

De Gemeente Schiermonnikoog heeft in het voorjaar van 2021 alle paddenstoelen op het eiland vervangen en de "oude" geschonken aan de VVV op het eiland. De VVV zal deze paddenstoelen nu gaan veilen om met de opbrengst een skatebaan aan te kunnen leggen. De wens van onze kinderburgemeester kan zo in vervulling gaan én kunnen alle kinderen op Schiermonnikoog gebruik gaan maken van de skatebaan.

Vanaf 1 oktober t/m 17 oktober jl. zijn er 32 paddenstoelen geveild. Eén paddenstoel is middels een loterij verloot onder inwoners van het eiland.

De actie heeft ruim 22.000 euro opgebracht en wordt gebruikt voor de aanleg van een skatepark!

De paddenstoelen zijn inmiddels verstuurd naar de nieuwe eigenaren. De eilander paddenstoel is gewoonen door Auke van der Veer, zoontje van Klasiena Soepboer en Wannes van der Veer.

Bedankt voor de support en veel plezier met de Schiermonnikoger Paddenstoel!

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Thijmen Bouwkamp, kinderburgemeester

Thijmen is de gekozen kinderburgemeester voor het jaar 2021. Hij vertelt zelf over deze belangrijke taak binnen de gemeenschap. Bekijk het volledige verhaal

Thijmen Bouwkamp, kinderburgemeester

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen