Zeilen of droogvallen met de Staveren 5

Altijd al eens willen zeilen op de waddenzee? Dat kan op de ST5, dit is een authentiek vissersschip uit 1935. Houd er rekening mee dat de Staveren 5 een authentiek schip is zonder de hedendaagse gemakken zoals een luxe toilet. Aan boord is een eenvoudig toilet beschikbaar.  

We schepen in bij de veerdam.

*Wij varen alleen in het zomerseizoen. Indien er (nog) geen tochten gepland zijn dan gaan de boekingslinks naar de algemene agenda van Schiermonnikoog

ST5 op drooggevallen bij Schier

Droogvaltocht onder Schiermonnikoog

Eb en vloed, het bijzondere natuurfenomeen dat elke dag twee keer voorkomt. De zee trekt zich terug en de zeebodem wordt beloopbaar en een paar uur later is diezelfde bodem weer aan het zicht onttrokken. Ook jij kunt dit nu van dichtbij maken door mee te gaan op de ST5, een authentiek vissersschip uit 1935.

We vertrekken vanaf de Veerdam en varen naar een prachtige plek op het wad. Je zult de verbluffende ervaring meemaken dat het water verdwijnt en je zo van boord kunt stappen en op de zeebodem kunt lopen. Zoek naar schelpen, geniet van de rust of ga gewoon een eind wandelen; het is maar net wat je zelf wilt.

Tijdens het droogvallen zie en hoor je alles: hoe het water bruisend en sissend langzaam wegtrekt en al kabbelend weer terugkomt tijdens de vloed. Aangezien wij met kleine groepen varen, beleef je bij ons de rust en de pracht van het wad maximaal.

Data & tickets reserveren*

Zeilen op de ST5 vanaf Schier

Tijdens deze excursie krijg je een 'spoedcursus' over hoe het zeilen op een schip eigenlijk werkt, om daarna koers te zetten richting open water.

Tijdens deze tocht zullen we langs zandbanken en door geultjes komen en zeer waarschijnlijk ook nog wel een zeehond spotten! Onderweg zal de schipper je alles vertellen over het wad, het schip en hoe er vroeger op zee geleefd werd door de vissers.

Tijdens deze tocht kun je er voor kiezen om te relaxen of om actief mee te zeilen. Omdat wij met kleine groepen varen ervaar je bij ons de rust en de pracht van het wad en is er alle gelegenheid om te helpen met het zeilen.

Data & tickets reserveren*

zonsondergang

Sunset sailing

De zonsondergang kun je het beste ervaren op het water. Ga mee met een zeiltocht op het authentieke vissersschip ST5 en geniet van de mooiste luchten boven de Waddenzee. We vertrekken in de avond vanaf de veerdam van Schiermonnikoog. Na een korte uitleg zetten we zeil naar de zonsondergang.

Tijdens deze tocht kun je er voor kiezen om te relaxen of om actief mee te zeilen. Omdat we op de ST5 met kleine groepen varen ervaar je de rust en de pracht van het wad en is er alle gelegenheid om te helpen met het zeilen.

Data & tickets reserveren*