Reegeul naar Schiermonnikoog

Reegeul naar Schiermonnikoog

wadlopen en varen op Schiermonnikoog

Varen en wadlopen

Vanaf Schiermonnikoog ga je eerst met de veerboot naar Lauwersoog. Daar loop je naar de Visserijhaven, waar het schip de Vriendschap klaarligt. We varen eerst naar de zandbanken waar de zeehonden liggen te rusten. Daar laten we het schip even een poosje rustig dobberen, zodat je deze grote zeezoogdieren van redelijk dichtbij goed kunt bekijken.

Vervolgens varen we naar de zuidkant van Schiermonnikoog, waar we een landing gaan maken met het schip. Het schip wordt tegen de zandplaat aan gezet tot het schip vast loopt, waarna er een trap aan de voorkant naar beneden gaat. Via deze trap verlaat je het schip waarbij je even tot je knieën in het zoute water komt te staan. Even later sta je direct op de gevarieerde bodem van de Waddenzee.

Als iedereen van het schip af is maken we een wandeling maken over het wad. De tocht is op zich niet heel erg lang, maar wel heel gevarieerd. Je gaat over hard zand en door het slik en onderweg zie je mossel- en schelpenbanken. Mocht je het leuk vinden dan kunnen we door een geultje heen. Er liggen veel dieren verscholen in de achtergebleven plassen en in de geul. Uiteindelijk komen we aan wal vlakbij de jachthaven van Schiermonnikoog.

De tochten zijn mogelijk van eind juni tot en met augustus.

Beschikbare tochten & tickets

varen en wadlopen naar Schier

Praktische informatie

  • let op: de aanvangstijd van deze tocht is de vertrektijd van de veerboot vanaf Schiermonnikoog naar Lauwersoog. Bij aankomst in de veerhaven van Lauwersoog loop je in ongeveer 10 minuten naar de visserijhaven, waar het schip de Vriendschap bij opstapplaats 1 klaarligt voor vertrek.
  • vertrekpunt: Visserijhaven Lauwersoog De exacte locatie vind je hier.
  • eindpunt: jachthaven Schiermonnikoog
  • deze tocht is voor geschikt iedereen vanaf 6 jaar
  • vanaf Lauwersoog is de duur van de tocht 3 tot 3,5 uur
  • kledingvoorschrift: draag kleding die vies mag worden en hoge en goed sluitende schoenen. Laarzen of waterschoenen kunnen beslist niet! Je kunt ook wadloopschoenen huren via Waddenschipper.

Beschikbare tochten & tickets