Zoek en boek

Wadexpeditie voor jonge en oudere avonturiers


WADEXPEDITIE VOOR JONGE EN OUDERE AVONTURIERS

Terwijl De Wadranger met andere expeditiegangers op het strand van Schiermonnikoog aan het jutten en aan het vissen is, gooit Kapitein Laurent de trossen los voor een onvergetelijke expeditie op de Waddenzee. Onder in het ruim staat het compleet ingerichte Waddenlab met microscopen en bijzondere strandvondsten van de Wadranger. In dit Waddenlab hoor je de mooiste verhalen en maak je kennis met verschillende Waddenzee bewoners. Terwijl de expeditieleiders hun verhalen vertellen vaart Kapitein Laurent rustig richting de Engelsmanplaat. Halverwege laat hij het anker zakken en zet hij de motor uit.

Het enige wat je aan dek nu nog hoort zijn vogels, de branding in de verte en het klotsen van het water tegen het schip. In deze rust is het ideaal om zeehonden en andere Wadbewoners te spotten. Wij varen om het rustgebied van de zeehonden zo min mogelijk te verstoren ook gewoon met hoogwater. Zo bestaat de kans dat je zeehonden ziet die jagen of gewoon nieuwsgierig zijn naar wat er op ‘De Dolfijn’ gebeurt. Met de uitgedeelde verrekijkers wordt het speuren naar vogels, zeehonden en misschien zelfs bruinvissen nog leuker. De jongste avonturiers krijgen een eigen logboek om precies bij te houden wat we tijdens onze WadExpeditie tegenkomen. De WadExpedities zijn de meest leerzame uitjes voor het gehele gezin. Voor jonge en oudere Waddenzee liefhebbers.

De WadExpedities vanaf Schiermonnikoog vinden plaats op vrijwel iedere zondag van mei t/m oktober. De vaste vertrektijd is 12:00 uur vanaf de veerdam. Tussen 15:30 en 16:00 uur leggen wij weer aan. Iedere deelnemer ontvangt bij het verlaten van het schip een GRATIS zoekkaart om ook zelf opzoek te gaan naar de mooiste strandvondsten op Schiermonnikoog

Reserveren? Dat kan via deze link!

Meer informatie: www.wadexpedities.nl