Fietsroutes Schiermonnikoog

Ontdek Schiermonnikoog met deze unieke fietsroutes, die een ware eilandbeleving voor jong én oud zijn! Nationaal Park Schiermonnikoog streeft erna om zo weinig mogelijk borden en gekleurde paaltjes in de natuur te zetten, dit om de natuur zoveel mogelijk natuur te laten zijn. De fietsroutes zijn daarom alleen op papier beschikbaar, waar doormiddel van tekst, cijfers en een plattegrond uitleg wordt gegeven over de fietsroute.


De onderstaande fietsroutes kunt u kopen bij het VVV Schiermonnikoog:

  • Fietsroute 'om de Oost'; duur is ongeveer 1,5 tot 2 uur
  • Fiets Puzzeltocht; duur is ongeveer 2 uur

De onderstaande fietsroutes kunt u downloaden en zelf uitprinten:

 

Na een heerlijke fietstocht kan een uitgebreide lunch of simpel kopje koffie op het terras natuurlijk niet ontbreken! Kies uw favoriete restaurant of strandtent op Schiermonnikoog.

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

'Het mooiste aan Schiermonnikoog vind ik dat je vanuit huis binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Voor honderdduizenden vogels is Schiermonnikoog een onmisbare tussenstop. Als ze hier niet genoeg te eten vinden, kunnen ze hun reis niet tot een goed einde brengen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag werken aan het beschermen van deze natuur...' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen