Duurzame Eilanden

Documentaire
74 minuten

Producent: Eef de Graaf Producties in samenwerking met stichting View

Een documentaire over veranderingen op weg naar een duurzame samenleving op de Nederlandse eilanden en de rol van het vele zoete en zoute water op en Duurzame eilandenrondom die eilanden.

Nederland bevindt zich midden in de verandering naar een duurzame samenleving. De eilanden op de Wadden en in Zeeland spelen hierin een voortrekkersrol met ambitieuze proefprojecten. Maar het pad van idealisten, beleidsmakers, natuurbeheerders en vernieuwers is hobbelig. Deze film volgt de duurzaamheidsontwikkelingen op de Nederlandse eilanden tegen de achtergrond van het nationaal opgestelde klimaat akkoord. Rode lijn in het verhaal is het vele zoet en zoute water rondom die eilanden en de nieuwe mogelijkheden met dat water op gebied van energieopwekking, ecologie en zilte teelt.

Bijzonderheden:

• Onderdeel van Filmfestival "Film by the Sea - Schiermonnikoog" 2020

Deze vertoning wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsor Duurzame Eilanden

Via onderstaande link kunt u een plaatsbewijs reserveren.

Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

"'Gaat er vandaag nog iemand het water op?', is een vraag die dagelijks op mijn telefoon voorbij komt. Het symboliseert hoe toegankelijk en vrijblijvend kitesurfen is. Maar het mooiste is wanneer je zonder af te spreken naar het strand gaat als je de bomen ziet bewegen. Er is altijd wel iemand om mee te surfen. Het strand bij Paal 3 is een waanzinnige speeltuin. En eentje voor alle leeftijden. Of je al kunt kitesurfen of het graag zou willen leren, je kunt hier terecht!" Bekijk het volledige verhaal

Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog