Lytje Kunst

Lytje KunstLytje Kunst

Kunstvereniging Sjain start met ingang van 1 november met de verkoop van ‘Lytje Kunst’. Kleine kunstwerkjes, gemaakt door met name eilander kunstenaars, verpakt in een handgemaakt vilten zakje. Elk kunstwerkje is uniek en bevat informatie omtrent de kunstenaar en het festival dat in september 2020 zal plaatsvinden.

Lytje Kunst kost € 5,- per stuk en wordt gesloten verkocht zodat het een verrassing is wat er in zit.

Kunstfestival 2020 – 12 tot en met 20 september

In navolging op het kunstfestival van 2018 organiseert Sjain in september 2020 opnieuw een kunstfestival. Alle kunstenaars die meedoen aan dit festival hebben de mogelijkheid gekregen om 10 verschillende kunstwerkjes, Lytje Kunst, in te leveren. Achter op elk kunstwerkje staat informatie over de kunstenaar en het werk. De opbrengst van Lytje Kunst wordt geheel besteed aan het mogelijk maken van het festival in 2020. Een festival waarin met name aandacht wordt besteed aan de kunstenaars die op het eiland wonen, werken of er met grote regelmaat verblijven. Het thema voor 2020 is ‘het losse land’. Vanaf het eiland noemen we Nederland vaak ‘het vaste land’ of ‘de wal’. ‘Het losse land’ staat voor de beweging waar het eiland zich constant in bevindt. Aan de ene kant verdwijnt zand en aan de andere kant groeit het aan. Geen dag ziet er hetzelfde uit, alles is hier constant in beweging. De locaties waar Lytje Kunst wordt verkocht zijn: Hjirre, Atelier Romy, Kunstfaam en Atelier Schier.

Informatie omtrent het festival en Lytje Kunst is terug te vinden op onze site: www.sjain.nl

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Als schrijver en reisblogger is het mijn passie om verhalen en tips te delen over de meest fijne bestemmingen Bekijk het volledige verhaal

Heidi Schilperoord, blogger via Reistop5.com

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen