Wandeltochten dagje Schiermonnikoog

Wandeling Martin van Waning

In het tijdschrift “De wandeling” schreef Martin van Waning in 1937 een geïllustreerd artikel waarin hij een prachtig tijdsbeeld geeft over hoe hij in die tijd wandelde op het eiland waar hij verliefd op was geworden: Schiermonnikoog.

Speciaal voor deze wandelmaand is deze originele tekst als uitgangspunt genomen. Samen met de route-aanwijzingen en een kaartje vormt deze tekst de leidraad voor de wandeling van ongeveer 10 km. De route leidt u langs plekken die een bijzondere betekenis hadden voor de schilder en u komt replica’s tegen van een aantal van zijn schilderijen op de plek waar hij het destijds geschilderd heeft. Een blik terug in de tijd. Het prachtig uitgevoerde routeboekje is gratis verkrijgbaar bij het het Baken / VVV.

Aanvullend is er een expositie van het werk van Martin van Waning te zien in de Gottjark en in het gemeentehuis van woensdag - zaterdag van 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur. Verder is in het Koningshuis nog filmmateriaal en andere interessante informatie over deze bijzondere schilder te vinden.

Deze bijzondere route en expositie is een samenwerking tussen SJAIN, André Nijdam en November Wandelmaand.