Jan Faber: "In Haun fol Saun"

Jan Faber is geboren op Schiermonnikoog. Het eiland inspireert hem om vast te leggen en te delen met andere Schiermonnikoog-liefhebbers. 

"Wanneer ik maar kan, pak ik de boot en voel ik me weer even in een heel andere wereld. Van getijden en branding, van helmgras en dennen, stuifzand en slib. Een plek waar hemel en aarde elkaar ontmoeten en het licht zo’n bijzonder karakter heeft. Met mijn camera bij de hand kan ik er uren ronddwalen en voel ik me als een kind in een snoepwinkel. En het is heerlijk om te zien hoe mijn kinderen net zo genieten van het eiland als ik"

Jan heeft zijn expositie vernoemd naar een beroemd Eilander gedicht "In Haunfol Saun" van de heer Jacob Fenenga (1888-1972).

Meer werk van Jan zie je in zijn online expositie.

© Jan Faber, november 2017

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

"'Gaat er vandaag nog iemand het water op?', is een vraag die dagelijks op mijn telefoon voorbij komt. Het symboliseert hoe toegankelijk en vrijblijvend kitesurfen is. Maar het mooiste is wanneer je zonder af te spreken naar het strand gaat als je de bomen ziet bewegen. Er is altijd wel iemand om mee te surfen. Het strand bij Paal 3 is een waanzinnige speeltuin. En eentje voor alle leeftijden. Of je al kunt kitesurfen of het graag zou willen leren, je kunt hier terecht!" Bekijk het volledige verhaal

Coen Bouman, kitesurfer op Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen