Oorlogs- en Drenkelingenkerkhof

Vredenhof, begraafplaats SchiermonnikoogVerscholen in het groen aan de Reddingsweg ligt het oorlogs- en drenkelingenbegraafplaats Vredenhof. Op initiatief van een aantal eilanders, zoals Ruurd Fenenga (oud-kapitein op de zeilvaart), boer Theunis Riekert Visser, dorpsboer Rink de Boer en hotelier Sake van der Werff werd het kerkhof rond 1920 aangelegd en in gebruik genomen.

Begraafplaats Vredenhof

Op het Vredenhof liggen drenkelingen en oorlogsslachtoffers uit beide Wereldoorlogen, afkomstig uit onder andere Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Polen.

In samenwerking met de Oorlogsgravenstichting en eilander Wyb-Jan Groendijk worden de graven goed onderhouden. Gedurende de November Wandelmaand vinden hier regelmatig excursies plaats onder leiding van Wyb-Jan Groendijk.

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Wyb Jan Groendijk, beheerder Vredenhof

Wyb Jan is sinds 1980 beheerder van begraafplaats Vredenhof. De plek waar jaarlijks de "Stille Tocht" op 4 mei eindigt. Vriend en vijand liggen nu in vrede begraven op deze unieke begraafplaats. Een plek om lief te hebben. Bekijk het volledige verhaal

Wyb Jan Groendijk, beheerder Vredenhof

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen