Oorlogs- en Drenkelingenkerkhof

Vredenhof, begraafplaats SchiermonnikoogVerscholen in het groen aan de Reddingsweg ligt het oorlogs- en drenkelingenbegraafplaats Vredenhof. Op initiatief van een aantal eilanders, zoals Ruurd Fenenga (oud-kapitein op de zeilvaart), boer Theunis Riekert Visser, dorpsboer Rink de Boer en hotelier Sake van der Werff werd het kerkhof rond 1920 aangelegd en in gebruik genomen.

Begraafplaats Vredenhof

Op het Vredenhof liggen drenkelingen en oorlogsslachtoffers uit beide Wereldoorlogen, afkomstig uit onder andere Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Polen.

In samenwerking met de Oorlogsgravenstichting en eilander Wyb-Jan Groendijk worden de graven goed onderhouden. Gedurende de November Wandelmaand vinden hier regelmatig excursies plaats onder leiding van Wyb-Jan Groendijk.

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

'Het mooiste aan Schiermonnikoog vind ik dat je vanuit huis binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Voor honderdduizenden vogels is Schiermonnikoog een onmisbare tussenstop. Als ze hier niet genoeg te eten vinden, kunnen ze hun reis niet tot een goed einde brengen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag werken aan het beschermen van deze natuur...' Bekijk het volledige verhaal

Erik Jansen, boswachter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen