Oorlogs- en Drenkelingenkerkhof

Vredenhof, begraafplaats SchiermonnikoogVerscholen in het groen aan de Reddingsweg ligt het oorlogs- en drenkelingenbegraafplaats Vredenhof. Op initiatief van een aantal eilanders, zoals Ruurd Fenenga (oud-kapitein op de zeilvaart), boer Theunis Riekert Visser, dorpsboer Rink de Boer en hotelier Sake van der Werff werd het kerkhof rond 1920 aangelegd en in gebruik genomen.

Begraafplaats Vredenhof

Op het Vredenhof liggen drenkelingen en oorlogsslachtoffers uit beide Wereldoorlogen, afkomstig uit onder andere Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Polen.

In samenwerking met de Oorlogsgravenstichting en eilander Wyb-Jan Groendijk worden de graven goed onderhouden. Gedurende de November Wandelmaand vinden hier regelmatig excursies plaats onder leiding van Wyb-Jan Groendijk.

 

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Thijs de Boer, strandjutter Schiermonnikoog

'Geboren op het eiland, heeft het strand mij altijd getrokken. Vooral met noordenwind en na een storm ging ik met vrienden naar het strand om te jutten. En nog steeds vind ik de meest prachtige schelpen, maar ook barnsteen, overblijfselen uit lang vervlogen tijden en flessenpost...' Bekijk het volledige verhaal

Thijs de Boer, strandjutter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen