Marianne geeft yoga op het strand van Schiermonnikoog

YOGA op Schiermonnikoog met MARIANNE

Ook deze zomer zijn er YOGA lessen van Marianne op Schiermonnikoog! YOGA in de natuur is heerlijk om te doen. De zeelucht is goed voor ademhalingsoefeningen, en de natuur geeft je energie om beter de effecten van yoga te kunnen ervaren.

Je hoeft niet lenig te zijn om mee te kunnen doen, iedereen kan op zijn eigen niveau een goede houding aannemen, en de voordelen voor je gezondheid eruit halen. Yoga is voor iedereen die soepeler en sterker wil worden, maar ook voor mensen die beter willen ontspannen.

Bekijk ook de website van Marianne:

yogatrainingen.com

Waar?

De YOGA lessen worden in de natuur gegeven, op het strand. Verzamelpunt: bij de strandopgang aan het einde van de Badweg op het Activiteitenstrand, bij Paal 3.

Ook zijn er YOGA lessen op andere plekken in de natuur op Schiermonnikoog, aan de bosrand in de duinen, of aan de Berkenplas. Natuurmonumenten heeft een aantal plekken aangewezen op het eiland waar yoga kan worden geven. In dat geval verzamelen we eerst bij de hoofdingang van camping Seedune, Seeduneweg 1. We fietsen gezamenlijk naar de locatie in de natuur.

Door wie?

Marianne de Jong is een gecertificeerde Yogadocent, Psycholoog, communicatietrainer en zelfstandig coach. De afgelopen jaren geeft zij yogalessen in de natuur op Schiermonnikoog, en in de wintermaanden indoor in Groningen.

De combinatie van Yoga en Psychologie gebruikt zij om mensen te helpen. Marianne woont in de zomermaanden op Schiermonnikoog. Zij deed de Hatha Yogadocent opleiding in de ashram van Arhanta yoga, deed vervolgopleidingen in YIN yoga, alignment, en ademhaling. Marianne heeft kennis van anatomie, zodat de houdingen op verantwoorde wijze worden uitgevoerd, en begeleid.

Wanneer?

Kijk op VVV Schiermonnikoog/agenda of Natuurmonumenten agenda voor alle tijdstippen en dagen waarop de YOGA lessen met Marianne worden gegeven, of kijk in Lytje Pole. Sommige YOGA lessen zijn in de avond, bij zonsondergang op het strand. Deze yogalessen zijn bijzonder rustgevend, om de dag af te bouwen. Andere yogalessen zijn in de ochtend, en qua lesprogramma en oefeningen meer gericht op het versterken van je energie.

Een yogales duurt een ruim uur.

Mocht het hard gaan regenen, of onweren, dan wordt de les afgezegd. Gelukkig komt dat niet zo vaak voor.

Hoe doe ik mee?

Reserveer vooraf een online ticket:

Yoga bij zonsondergang

Yoga in de ochtend

Yoga aan de bosrand

Een YOGA les kost 10 euro. Een deel van de opbrengsten draag ik af aan Natuurmonumenten.

Op aanvraag zijn ook privé lessen mogelijk. Stuur dan een whatsapp aan Marianne +31-(0)625095195 voor meer informatie.

Wat neem ik mee naar de yogales?

Een groot strandlaken, flesje water, en een warme trui. Meer heb je niet nodig !

Vragen?

Als je meer informatie wil kun je contact opnemen met Marianne door een Whatsapp +31- (0)6 250 95 195 te sturen, een sms kan ook, of een mail aan yogaschiermonnikoog@gmail.com

Neem een kijkje op de website yogatrainingen.com of volg me op instagram: yogaschiermonnikoog

De opbouw van een YOGA les

Er zijn verschillende yogalessen (duur ca. 1 uur en een kwartier), Zonsondergang yoga, Hatha yoga, of Yin yoga. De yogalessen in de avond zijn altijd aan zee, rond de zonsondergang, en zijn rustgevend, als voorbereiding voor de nacht. De yogalessen in de ochtend hebben andere oefeningen meer gericht op het krijgen van meer energie, en wakker worden om de dag goed te starten.

Zie in de VVV agenda welke yogalessen worden aangeboden.

De les start meestal met een korte meditatie en gerichte ademhalingsoefeningen. Daarna maken we de spieren rustig los, en starten we met de yogaoefeningen. Alle spieren en gewrichten krijgen aandacht, want yoga is voor je hele lichaam. Elke houding brengt een ander gezondheidsvoordeel, en haal de spanning uit je spieren, en rekt je spieren op. De yogadocent noemt waar de houdingen voor zijn en begeleid de deelnemers. Er is ruimte om houdingen op verschillende niveau’s te doen, wat past bij jouw lichaam. Zo kan iedereen meedoen. De ademhaling tijdens de houdingen wordt aandacht aan besteed. Aan het einde van de les voel je je ontspannen en opgeladen.

Na de yogales is er altijd gelegenheid om vragen te stellen.

We doen de heilzaam werkende yogahoudingen uit de HATHA yoga, vaak in een FLOW, om zo lekker warm te blijven. En als het weer het toelaat in de avond ook YIN yogalessen, waarbij het tempo langzamer is, en je langer in een houding blijft.

Reviews Yoga op Schiermonnikoog van Marianne

“Marianne geeft deskundig les, en weet veel van yoga. Ze begeleid de deelnemers professioneel. Ik voelde me na de les ontspannen en opgeladen” (Edwin, 54 jaar)

‘’Yoga op het strand is super, je ademt diep de gezonde zeelucht in. Dit had ik niet willen missen." (Esther, 24 jaar)

“De les is echt geschikt voor alle leeftijden, lenig of niet maakt niet uit. Marianne helpt je jouw grenzen goed te bewaken en ze past de houdingen aan op verschillende niveaus.” (Shanice, 62 jaar)

“De eindontspanning is heerlijk, en de les is de juiste mix van inspanning en ontspanning. De docente is heel bekwaam, en rustig, ze weet wat ze doet. Ik word sterker van deze yogalessen, en leniger.” (Maaike, 56 jaar)

“Deze yoga is heerlijk, even ontspannen, een uurtje voor mezelf, zodat ik me kan opladen.” (Paula H, 46 jaar)

Waarom is Yoga goed voor je ?

Een leven zonder stress is niet mogelijk, maar als je beter leert om je te ontspannen kun je stress zelf verdrijven. De yogahoudingen en de ademhaling helpen samen tegen stress, je leert je ego ontspannen, en negatieve gedachtes los te laten die je niet helpen.

Volgens de oosterse filosofie kun je het beste zelf yoga ervaren: door het te doen merk je wat het effect is. Veel mensen denken dat yoga alleen maar ontspannend is. Maar je wordt daarnaast ook sterker door yoga, gezonder door bijvoorbeeld een meer soepele ruggegraat. Je houding wordt beter, je gewrichten soepeler, en je leert beter te ademen, en slaapt dieper. Dat zijn nogal wat voordelen !

We hebben vaak een druk leven, met weinig echte ontspanning. We zitten bijvoorbeeld lang achter een computer, of we hebben stress door een volle agenda. Een yogales kan je helpen om hier van te herstellen, en beter met de stress om te gaan. De spanningen van het dagelijks leven gaan in je spieren zitten, maar de yoga houdingen helpen je om deze spanning te verminderen.

Ook de ademhalingsoefeningen horen bij yoga. Je geest en je ademhaling zijn direct verbonden, door beter te ademen krijg je invloed op hoe je je voelt en kun je jezelf tot rust brengen.

Jouw Yoga ervaring wordt versterkt door de natuur. Je hoort de zee, de wind waait door je haren, je maakt contact met de aarde. Door de frisse buitenlucht en je uitzicht tijdens de yogalessen, de zee, het strand, de vogels, de bomen en de rust van de natuur op dit mooie eiland Schiermonnikoog.

Contact

Heb je een vraag of wil je graag reserveren?
Stuur een sms / app aan Marianne. Ik beantwoord  je zo spoedig mogelijk.

Marianne de Jong
Telefoon: +31 (0) 6 250 95 195

Website Yogatrainingen

of volg me op Instagram

Je kunt ook online reserveren via de agenda van Natuurmonumenten