Parkeren op veerhaven Lauwersoog

Ik reis met de auto naar Lauwersoog en waar kan ik parkeren?

Komt u met de auto op vakantie naar Schiermonnikoog? Dan kunt u de auto parkeren bij de veerhaven van Lauwersoog. Er zijn ook diverse laadpalen beschikbaar.

De veerhaven ligt aan de provinciale weg N361, in de kop van Groningen tegen de Friese grens aan. Reizigers die reizen via Leeuwarden of Drachten volgen de route richting Dokkum/Lauwersoog. Reizigers vanuit Groningen nemen de ringweg richting Winsum en vervolgens richting Lauwersoog.

Voor een gedetailleerd reisadvies met eigen vervoer verwijzen wij u naar uw navigatiesysteem of Googlemaps (bestemming Wagenborg,  Zeedijk 7, Lauwersoog)

Parkeren

Eén van de charmes van het eiland Schiermonnikoog is dat het gebruik van auto's, motoren, elektrische scooters en bromfietsen sterk beperkt is. Uw auto, motor, scooter of brommer mogen daarom niet mee de boot op. U kunt uw voertuig op loopafstand van het havenkantoor betaald parkeren.

Blauwe zone

Komt u alleen laden of lossen? Maak dan gebruik van de blauwe zone. Hiervoor heeft u maximaal 1 uur tijd.
Direct voor de terminal van Wagenborg is er een klein terrein beschikbaar. Er zijn in de blauwe zone tevens 2 laadpalen aanwezig voor electrische auto. Langdurig parkeren is in deze zone verboden. Daarop wordt streng gecontroleerd.

Parkeren P1 en P2

Scheepspark

Zeedijk 11

Sinds 2003 kunt u overdekt parkeren in onze parkeergarage P1. Die heeft een capaciteit van 740 plaatsen. Als uw voertuig hoger is dan 2,25 meter, dan verwijzen wij u naar het buitenterrein P2. Daar is plaats voor nog eens 660 voertuigen. Parkeren bij Scheepspark BV kost u € 6,75 per kalenderdag. U kunt bij ons geen plaatsen reserveren.

Wij beschikken over ruime parkeerplekken voor invaliden. Rijdt u in een elektrische auto? Maak dan gebruik van de laadpunten op ons terrein. Parkeren bij Scheepspark BV is op eigen risico. 

Informatie hierover kunt u verkrijgen bij Scheepspark (tel. +31 (0)519-349139).

U kunt bij ons op 2 verschillende manieren inrijden:

 • Tap en go 
  Check contactloos in met uw pinpas, creditcard of mobiele telefoon. Houdt uw betaalmiddel 10 seconden tegen de contactloze reader. U hoort een signaal ter goedkeuring en de slagboom gaat open. U krijgt geen kaart, uw betaalmiddel is uw kaart. Het uitrijden gaat op dezelfde wijze.
 • Parkeerkaart
  Druk op de witte knop voor een parkeerkaart. Voor het uitrijden kunt U betalen bij de automaat

Reserveren is niet mogelijk op de terreinen van Scheepspark.

Parkeren P3

Bos Marine Services parking

Kustweg 22

Parkeren voor de veerboot of Watertaxi naar Schiermonnikoog.
P3 ligt aan Kustweg 22 van Lauwersoog, dit terrein ligt op ca.  5 minuten lopen van de veerterminal van Wagenborg.

 • 24/7 bereikbaar
 • 24/7 fysieke toezicht
 • op ca. 300 meter lopen van de veerterminal van Wagenborg
 • € 5,- per kalenderdag
 • Reserveren mogelijk!

U dient op dit terrein vooraf te betalen, zie instructiebord bij aankomst of via de website parkeren-lauwersoog.nl

Parkeren P5

Oog voor stalling

Kustweg 18

P5 ligt aan Kustweg 18 van Lauwersoog, op deze locatie kunt U zowel kort als lang parkeren en er is binnen en buiten parkeerruimte. 

Vooraf reserveren is gewenst via oogvoorstalling.nl !

 

Parkeren in Lauwersoog