Eigen vervoer & parkeren in Lauwersoog

Komt u met eigen vervoer richting Lauwersoog? De haven ligt aan autoweg N361, in de kop van Groningen tegen de Friese grens aan. Bezoekers vanuit de richting van Leeuwarden of Drachten volgens de route Dokkum/Lauwersoog. Bezoekers vanuit Groningen nemen de ringweg richting Winsum en vervolgens Lauwersoog.

Voor een gedetailleerd reisadvies met eigen vervoer verwijzen wij u naar uw navigatiesysteem of Googlemaps (bestemming Zeedijk 7, Lauwersoog)

Parkeren

Eén van de charmes van het eiland Schiermonnikoog is dat het gebruik van auto's, motoren en bromfietsen sterk beperkt is. Uw auto, motor of brommer mogen daarom niet mee de boot op. U kunt uw voertuig op loopafstand van het havenkantoor betaald parkeren.

Blauwe zone

Komt u alleen laden of lossen? Maak dan gebruik van de blauwe zone. Hiervoor heeft u maximaal 1 uur tijd.
Direct voor de terminal van Wagenborg is er klein terrein beschikbaar. Langdurig parkeren in deze zone is verboden. Daarop wordt streng gecontroleerd.

Parkeren P1 en P2

Scheepspark

Sinds 2003 kunt u overdekt parkeren in onze parkeergarage P1. Die heeft een capaciteit van 740 plaatsen. Als uw voertuig hoger is dan 2,25 meter, dan verwijzen wij u naar het buitenterrein P2. Daar is plaats voor nog eens 660 voertuigen. Parkeren bij Scheepspark BV kost u slechts € 6,- per kalenderdag. U kunt bij ons geen plaatsen reserveren.

Wij beschikken over ruime parkeerplekken voor invaliden. Rijdt u in een elektrische auto? Maak dan gebruik van de laadpunten op ons terrein. Parkeren bij Scheepspark BV is op eigen risico. 

Informatie hierover kunt u verkrijgen bij Scheepspark (tel. +31 (0)519-349139).

U kunt bij het inrijden op 2 verschillende manieren inrijden

Tap en go 

Check contactloos in met uw pinpas, creditcard of mobiele telefoon. Houdt uw betaalmiddel 10 seconden tegen de contactloze reader. U hoort een signaal ter goedkeuring en de slagboom gaat open. U krijgt geen kaart, uw betaalmiddel is uw kaart. Het uitrijden gaat op dezelfde wijze.

Parkeerkaart

Druk op de witte knop voor een parkeerkaart. Voor het uitrijden kunt betalen bij de automaat

Parkeren P3

Bos Marine Services parking

Parkeren voor de veerboot of Watertaxi naar Schiermonnikoog.
P3 ligt aan Kustweg 22 van Lauwersoog, dit terrein ligt op ca.  5 minuten lopen van de veerterminal van Wagenborg.

  • 24/7 bereikbaar
  • 24/7 fysieke toezicht
  • op ca. 300 meter lopen van de veerterminal van Wagenborg
  • € 5,- per kalenderdag
  • Reserveren mogelijk!

U dient op dit terrein vooraf te betalen, zie instructiebord bij aankomst of via de website parkeren-lauwersoog.nl