Schelpenmuseum Paal 14

Schelpenmuseum "Paal 14" biedt in samenwerking met de VVV verschillende excursies aan zoals hieronder beschreven. Gemiddeld duren de excursies zo'n 2 uur.
Het startpunt van de excursies is bij het VVV-kantoor.

U kunt reserveren aan de balie van VVV Schiermonnikoog of online.
Klik hier voor onze algemene & annuleringsvoorwaarden voor excursies

actueel aanbod excursies
Prijs volwassenen: € 8,-
Prijs kinderen van 6 tot en met 12 jaar: € 5,-

 • Wadexcursie
  Tijdens de wadexcursie maakt u niet alleen fysiek kennis met het wad (modder!), maar krijgt u ook uitleg over het ontstaan, de dynamiek en het belang van het wad voor mensen, dieren en planten. Schepnet en greep gaan mee om wormen, weekdieren, garnalen en vissen te vangen en te bekijken. 
  Nodig: laarzen (te huur bij het Bezoekerscentrum) of hoge gymschoenen en een fiets.

 • Jutten en Schelpen zoeken
  Verhalen over het jutten van vroeger en nu, waarna u gezamenlijk het strand op gaat om zelf van alles te vinden. Wat de zee geeft is nooit te voorspellen, maar schelpen zijn gegarandeerd en soms ook hout, flessen (soms met brief) en meer. De gids verklaart de vondsten graag voor u, al dan niet versterkt door een jutterbittertje of frisdrank tijdens de tocht. 
  Nodig: fiets. 

 • Leer het eiland fietsend/wandelend kennen
  Deze fiets- en wandeltochten verhalen over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren. Eventueel nodig: fiets. 

 • Vogels kijken voor beginners
  Meer dan 300 vogelsoorten zijn er gedurende het jaar op ons eiland te zien, met in elk jaargetijde weer andere soorten. Per fiets gaat u op met een gids op pad om ze op te zoeken en te bekijken. 
  Nodig: verrekijker (te huur bij het Bezoekerscentrum) en fiets.

 • Plantenexcursie (mei t/m september)
  Wie veel verschillende planten wil zien, zit goed op Schiermonnikoog. Van zoute soorten (zeekraal en lamsoor) tot zoetwaterplanten en van kalkminnende planten (orchideeën en blauwe zeedistel) tot soorten van zure grond (ronde zonnedauw). De gids toont ze u allemaal.

 • Groepstochten
  Voor groepen van acht of meer personen verzorgt Paal 14 excursies naar wens, zowel wat betreft inhoud, tijd en plaats. (bijv. starten bij de veerboot)

 

Contactgegevens:
VVV Kantoor
Reeweg 5
tel. +31 519 53 12 33
info@vvvschiermonnikoog.nl

 

 • Zoek & Boek

  Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

  Zoeken
Thijs de Boer, strandjutter Schiermonnikoog

'Geboren op het eiland, heeft het strand mij altijd getrokken. Vooral met noordenwind en na een storm ging ik met vrienden naar het strand om te jutten. En nog steeds vind ik de meest prachtige schelpen, maar ook barnsteen, overblijfselen uit lang vervlogen tijden en flessenpost...' Bekijk het volledige verhaal

Thijs de Boer, strandjutter Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen