Strandpalenwandeling

Al 150 jaar staan de strandpalen, met kenmerkende rode koppen, langs de kust van Schiermonnikoog. Waarom staan ze er? Waarom staan ze soms in de duinen, soms op het strand of zelfs in zee? Wat betekenen de letters en cijfers op die palen? Waarom zijn er palen verdwenen? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens de strandpalenwandeling.

De eerste strandpalen zijn in 1868 geplaatst door Rijkswaterstaat. Het belangrijkste doel van de strandpalen was het vroegtijdig signaleren van veranderingen in de kustlijn. De palen waakten over het eiland.

Nu helpen die palen fietsers en wandelaars bij de oriëntatie langs de kust, maar ze zijn ook onmisbaar bij onderzoeken, meldingen, calamiteiten of afspraken.

De strandpalen hebben in die anderhalve eeuw een cultuurhistorische waarde gekregen.

Gids Harry Alers neemt u graag mee.

Reserveren:

Strandpalenwandeling Om de west

Tijdens de wandeling vertelt gids Harry Alers u alles over strandpalen en brengt u op bijzondere plekken waar je anders niet zo gauw komt.

Strandpalenwandeling Noordzee

Vanaf de (rode) vuurtoren wandelt u met gids Harry Alers langs strandpalen door de duinen, over paden en het Noordzeestrand.

* Indien u met het boekingslinkje op de algemene agenda terecht komt, dan zijn er helaas geen geplande excursies voor deze tochten.  

Bijzonderheden:

  • Minimaal 5 deelnemers en maximaal 15 deelnemers 
  • Wandelschoenen zijn aan te bevelen
  • Lengte van de wandeling is ca. 5 à 6 km
  • Duur: ca.2 tot 2,5 uur
  • Honden niet toegestaan met deze excursies


Reserveer uw ticket aan de balie van VVV Schiermonnikoog of reserveer online!
Klik hier voor onze algemene & annuleringsvoorwaarden voor excursies.