actueel

Trein credits Pixabay

Werkzaamheden OV : in en om treinstation Leeuwarden

Van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli 2024 werken ProRail en aannemer Strukton Rail aan het verbeteren van het spoor in en om Leeuwarden. Door deze werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, Leeuwarden en Stavoren en tussen Leeuwarden en Akkrum. Tussen Leeuwarden en Hurdegaryp rijden van 17 tot en met 20 juni 2024 en op 9 juli geen treinen. Arriva en NS zetten bussen in. Zorg dat u de veerboot niet mist en reken extra reistijd! 

OV reizigers vanuit Zwolle naar Schiermonnikoog:
Tussen treinstation Akkrum en Leeuwarden rijden er geen treinen door werkzaamheden, er worden bussen ingezet op dit traject in deze periode. 

Wilt u met het openbaar vervoer vanuit Zwolle naar Lauwersoog reizen, dan adviseren wij u om vanaf Zwolle over Groningen te reizen.

Mis de boot niet en gebruik de reisplanner om je reis goed te plannen. De trein reisplanner is normaal gesproken 10 dagen voor vertrek bijgewerkt.
Vanaf treinstation Groningen is er een aansluitende bus op de reguliere veerdienst naar Schiermonnikoog.

 

Check en plan je reis

de veerboot van Schiermonnikoog

Reservering veerboot per 1-1-2024

** Nieuw! Reserveren voor personen en fietsen e.d. **

Vanaf 1 januari 2024 krijgen reizigers van en naar Schiermonnikoog de mogelijkheid om online reserveringen te maken voor de veerdienst, dit geldt voor personen, fietsen en aanhangers e.d.. Deze nieuwe service biedt reizigers de kans om hun overtocht vooraf te plannen en verzekert hen van een afvaart en plek aan boord.

Wat verandert er als eilandbezoeker?
U koopt online of bij de ticketautomaten in de terminal een retourreis naar Ameland of Schiermonnikoog. Dit kunnen de volgende combinaties zijn:

-Retour veerdienst
-Retour sneldienst 
-Retour veerdienst heen, sneldienst terug
-Retour sneldienst heen, veerdienst terug
-U reserveert hierbij een datum en een tijd voor de heen- en terugreis.

Wat verandert er voor eilanders en WPD-Pashouders?
Voor eilanders en WPD-pashouders met tegoed verandert er (bijna) niets. Zij hoeven niet te reserveren voor de veerdienst en kunnen op de bonnefooi blijven reizen zoals zij van ons gewend zijn. Wel moeten eilanders en WPD-Pashouders vanaf 1 januari reserveren voor fietsen en motoren.

Sneldienst
Voor eilanders en WPD-Pashouders is een ticket voor de sneldienst alleen geldig met een veerdienstticket of meervaartentegoed. Voor eilandbezoekers is geen los veerdienstticket nodig, dan volstaat het ticket wat online- of bij de ticketautomaten gekocht zijn.

Wijzigen of ticket annuleren
Tickets voor de veer- en sneldienst kunt u tot 1 uur voor vertrek wijzigen of annuleren. Lees meer

Wagenborg Passagiersdiensten

CNN Travel

Terry Ward van CNN Travel noemt Schiermonnikoog in haar artikel "The best islands in Europe for getting away from almost everyone" Na publikactie volgde er een vloedgolf aan publiciteit over het eiland. Alle media zochten contact met het eiland, zo werden o.a burgemeester Van Gent en VVV-directeur Joke Eijer geïnterviewd.