actueel

CNN Travel

Terry Ward van CNN Travel noemt Schiermonnikoog in haar artikel "The best islands in Europe for getting away from almost everyone" Na publikactie volgde er een vloedgolf aan publiciteit over het eiland. Alle media zochten contact met het eiland, zo werden o.a burgemeester Van Gent en VVV-directeur Joke Eijer geïnterviewd.

de veerboot van Schiermonnikoog

Reservering veerboot per 1-1-2024

** Nieuw! Reserveren voor personen, fietsen en motoren**

Vanaf 1 januari 2024 krijgen reizigers van en naar Schiermonnikoog de mogelijkheid om online reserveringen te maken voor de veerdienst, dit geldt voor personen, fietsen en motoren. Deze nieuwe service biedt reizigers de kans om hun overtocht vooraf te plannen en verzekert hen van een afvaart en plek aan boord.

Wat verandert er als eilandbezoeker?
U koopt online of bij de ticketautomaten in de terminal een retourreis naar Ameland of Schiermonnikoog. Dit kunnen de volgende combinaties zijn:

-Retour veerdienst
-Retour sneldienst 
-Retour veerdienst heen, sneldienst terug
-Retour sneldienst heen, veerdienst terug
-U reserveert hierbij een datum en een tijd voor de heen- en terugreis.

Wat verandert er voor eilanders en WPD-Pashouders?
Voor eilanders en WPD-pashouders met tegoed verandert er (bijna) niets. Zij hoeven niet te reserveren voor de veerdienst en kunnen op de bonnefooi blijven reizen zoals zij van ons gewend zijn. Wel moeten eilanders en WPD-Pashouders vanaf 1 januari reserveren voor fietsen en motoren.

Sneldienst
Voor eilanders en WPD-Pashouders is een ticket voor de sneldienst alleen geldig met een veerdienstticket of meervaartentegoed. Voor eilandbezoekers is geen los veerdienstticket nodig, dan volstaat het ticket wat online- of bij de ticketautomaten gekocht zijn.

 

Wagenborg Passagiersdiensten