bibliotheek schiermonnikoog

Bibliotheek

Torenstreek 18a
9166 LK Schiermonnikoog

Bibliotheek

Bibliotheek Schiermonnikoog is in 2021 helemaal vernieuwd én is ook nog eens een stukje groter geworden. Er werden muren doorgebroken en de nieuwe vloer vloeit prachtig over van de bibliotheek in het dorpshuis. Ze zijn nu dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een wens die beide organisaties al lang koesterden.

In de bibliotheek is nu ook het ING-servicepunt. De medewerkers helpen klanten van ING met veel dagelijkse bankzaken zoals het openen van een betaal- of spaarrekening of het wijzigen van gegevens. Ondanks deze nieuwe functie, heeft de bibliotheek toch meer ruimte gekregen. De verdieping achter is namelijk rechtstreeks toegankelijk gemaakt vanuit de bibliotheek, met trap en lift. De verdieping aan de achterkant is voor volwassenen, met literatuur, spannende boeken, een lekkere leesplek en computers en printer. De verdieping aan de voorkant is gezellig gemaakt voor de oudere jeugd (vanaf 8 jaar), met computers, zitzakken, leestafels, tijdschriften, boeken en dvd’s. De inrichting die nog dateerde uit de jaren zeventig is helemaal vernieuwd.

Gemeente Schiermonnikoog, dorpshuis en bibliotheek hebben stevig geïnvesteerd en mede door een subsidie van het Iepen Mienskipsfûns (IMF) heeft het dorpshuis een metamorfose ondergaan waar het hele eiland trots op is.

Gratis boeken, films en tijdschriften voor jeugd tot 18 jaar

Op Schiermonnikoog vind je een bibliotheek vol boeken, films en tijdschriften. En die mag jij gratis lenen! Want alle kinderen zijn tot ze 18 worden gratis lid van de bieb. Neem je ouders even mee om lid te worden en daarna kun jij direct lenen. Houd jij van spannende boeken, lach jij het hardst om moppenboeken of ren jij als eerste naar de Tina of de Donald Duck? De bibliotheek heeft het allemaal! Tot gauw!

Gratis gastlenen en voordelige abonnementen

Pasten die boeken nét niet meer in de koffer? Geen probleem, op Schiermonnikoog leent u met uw eigen bibliotheekpas gratis in de bibliotheek. En bent u niet elders lid, dan kunt u al vanaf vijf euro een abonnement afsluiten. Een krantje of tijdschrift lezen in de bieb kan natuurlijk zonder abonnement, maar mét een gratis kopje thee of koffie. Ook ideaal als u op vakantie bent op Schiermonnikoog en het een dagje slecht weer is.

Bibliotheek Schiermonnikoog heeft boeken over het eiland (historie, flora en fauna), maar ook spannende boeken, romans, informatieve boeken, strips, prentenboeken, dvd’s en nog veel meer. In de bibliotheek maakt u gratis gebruik van computers en wifi. Tijdens schoolvakanties is de bibliotheek extra geopend en uw boeken kunt u altijd 24/7 inleveren.

Openingstijden gedurende het hele jaar:

Dinsdag  14.00 - 17.00 uur
Woensdag  14.00 - 17.00 uur
Donderdag   14.00 - 17.00 uur
Vrijdag  14.00 - 17.00 uur 

 

Openingstijden tijdens de schoolvakanties van Noord en Midden:

Maandag t/m vrijdag  14.00 - 17.00 uur
Zaterdag  10.00 - 12.00 uur

  

Contactgegevens:

Torenstreek 18a (in het Dorpshuis)
Tel.:  (088) 16 56 123
Whatsapp: 06 15 12 72 02

Email:  info@bnfrl.nl

Bibliotheek Schiermonnikoog