Bibliotheek Schiermonnikoog

9166 LK Schiermonnikoog

Bibliotheek Schiermonnikoog

UDATE:
Zolang bibliotheken gesloten zijn in verband met Corona is er een afhaalservice. Via https://www.ontdekdebieb.nl/ kunt u boeken, films en tijdschriften reserveren. De bibliotheekmedewerkers nemen telefonisch contact met u op als de gewenste boeken klaar staan. Zij geven dan een ophaalmiddag aan. Op de aangegeven middag staan uw boeken klaar in de bibliotheek.

UPDATE: Bibliotheek Schiermonnikoog gaat verbouwen.

"Een verbouwde en opnieuw ingerichte bibliotheek voor Schiermonnikoog

Een lang gekoesterde wens van Bibliotheek Schiermonnikoog gaat in vervulling: dit najaar wordt de bibliotheek én het Dorpshuis verbouwd en opnieuw ingericht. Daar zijn we heel blij mee.

Dit kunnen bezoekers verwachten

We gaan nóg meer samenwerken met het Dorpshuis en we halen letterlijk een drempel weg: de deur naar de bibliotheek verdwijnt zodat we echt één geheel met het Dorpshuis worden. Daardoor wordt de leestafel in de bibliotheek ook beschikbaar tijdens openingsuren van het Dorpshuis. Zo kunnen leden en niet-leden vaker een krantje of tijdschrift komen lezen, ook buiten openingstijden van de bibliotheek.

De bibliotheek wordt ook groter: de bovenverdieping aan de achterkant van het dorpshuis wordt aan de bibliotheek toegevoegd en er komt een lift en een extra trap om de verdieping straks gemakkelijker te bereiken. We richten de bibliotheek in naar de wensen van deze tijd waardoor de bibliotheek een nog aantrekkelijker plek wordt, waar eilanders en gasten een welkome verblijfplaats hebben.

We verhuizen tijdelijk naar het Bezoekerscentrum

De hele verbouwing is een stevige ingreep. Daarom verhuizen we tijdelijk naar de verdieping van het Bezoekerscentrum. Van 1 tot en met 9 november verhuizen we onze collectie en zijn we gesloten. Op dinsdag 10 november gaan we open op de bovenverdieping van het Bezoekerscentrum, Torenstreek 20. In januari verhuizen we terug en is iedereen van harte welkom in een prachtige, vernieuwde bibliotheek"

Gratis boeken, films en tijdschriften voor jeugd tot 18 jaar

Op Schiermonnikoog vind je een bibliotheek vol boeken, films en tijdschriften. En die mag jij gratis lenen! Want alle kinderen zijn tot ze 18 worden gratis lid van de bieb. Neem je ouders even mee om lid te worden en daarna kun jij direct lenen. Houd jij van spannende boeken, lach jij het hardst om moppenboeken of ren jij als eerste naar de Tina of de Donald Duck? De bibliotheek heeft het allemaal! Tot gauw!

Gratis gastlenen en voordelige abonnementen

Pasten die boeken nét niet meer in de koffer? Geen probleem, op Schiermonnikoog leent u met uw eigen bibliotheekpas gratis in de bibliotheek. En bent u niet elders lid, dan kunt u al vanaf vijf euro een abonnement afsluiten. Een krantje of tijdschrift lezen in de bieb kan natuurlijk zonder abonnement, maar mét een gratis kopje thee of koffie.

Bibliotheek Schiermonnikoog heeft boeken over het eiland (historie, flora en fauna), maar ook spannende boeken, romans, informatieve boeken, strips, prentenboeken, dvd’s en nog veel meer. In de bibliotheek maakt u gratis gebruik van computers en wifi. Tijdens schoolvakanties is de bibliotheek extra geopend en uw boeken kunt u altijd 24/7 inleveren.

Openingstijden regulier:

Dinsdag  15.00 - 18.00 uur
Woensdag  15.00 - 18.00 uur
Donderdag   15.00 - 18.00 uur
Vrijdag  15.00 - 18.00 uur

Openingstijden in juli en augustus en tijdens de vakanties van Noord en Midden:

Maandag  15.00 - 18.00 uur
Dinsdag  15.00 - 18.00 uur
Woensdag  15.00 - 18.00 uur
Donderdag   15.00 - 18.00 uur
Vrijdag  15.00 - 18.00 uur
Zaterdag  10.00 - 12.00 uur