Bunkermuseum Schlei

Schiermonnikoog

Bunkermuseum

Bunkermuseum Schlei

Bunkermuseum Schlei is gevestigd in een bunker van het type Seeburg, aan het fietspad ten zuidwesten van strandpaviljoen de Marlijn.

De bunker diende tijdens de Tweede Werldoorlog als een communicatiecentrum. De gegevens van radio- en radarsignalen werden hier verzameld en doorgegeven aan de Luftwaffe, die de gesignaleerde geallieerde vliegtuigen met jagers probeerde te onderscheppen. Om deze gegevens te verwerken stond in deze bunker een zogenaamde Seeburgtisch: een glazen tafel waarop de posities van de geallieerde en Duitse vliegtuigen met lampjes werden aangegeven.

De bunker wordt geëxploiteerd door Stichting Bunkermuseum Schlei. Deze stichting heeft tot doel het verzamelen, bewaren en tentoonstellen van goederen en kennis over de Tweede Wereldoorlog. Ook verzorgt de stichting informatie aan belangstellenden, onder meer middels rondleidingen en lezingen.

Bezoek ons ook tijdens de Landelijke Bunkerdag

Voor openingstijden verwijzen wij u naar de website van het bunkermuseum.

Einde Prins Bernhardweg (linkerkant)
tel. (0519) 531701
www.bunkermuseumschlei.nl

Op de kaart