Bunkermuseum Schlei

Bunkermuseum Schlei


Schiermonnikoog

Bunkermuseum

Terug

Bunkermuseum Schlei

Bunkermuseum Schlei is gevestigd in een bunker van het type Seeburg, aan het fietspad ten zuidwesten van strandpaviljoen de Marlijn.

De bunker diende tijdens de Tweede Werldoorlog als een communicatiecentrum. De gegevens van radio- en radarsignalen werden hier verzameld en doorgegeven aan de Luftwaffe, die de gesignaleerde geallieerde vliegtuigen met jagers probeerde te onderscheppen. Om deze gegevens te verwerken stond in deze bunker een zogenaamde Seeburgtisch: een glazen tafel waarop de posities van de geallieerde en Duitse vliegtuigen met lampjes werden aangegeven.

De bunker wordt geëxploiteerd door Stichting Bunkermuseum Schlei. Deze stichting heeft tot doel het verzamelen, bewaren en tentoonstellen van goederen en kennis over de Tweede Wereldoorlog. Ook verzorgt de stichting informatie aan belangstellenden, onder meer middels rondleidingen en lezingen. 

Bezoek ons ook tijdens de Landelijke Bunkerdag

Openingstijden 2019*:

  • Het gehele jaar: op zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur
  • Vanaf de voorjaarsvakantie t/m de kerstvakantie ook op woensdag 13.00 uur tot 16.00 uur
  • Extra openstelling: 4 mei (Nationale Dodenherdenking) van 13.00 uur tot 16.00 uur

In verband met een verbouwing is het Bunkermuseum gesloten van 7 januari t/m 16 februari 2019

* Onder voorbehoud van wijzigingen, voor de meest actuele openingstijden verwijzen wij u naar de website van het Bunkermuseum.

Contactgegevens

Einde Prins Bernhardweg (linkerkant)
tel. (0519) 531701
www.bunkermuseumschlei.nl

Op de kaart

Reinharda Groendijk, teamleider Sigma-team

Reinharda Groendijk is lid van het Sigma-team vanaf het eerste moment. Zij is teamleider in duo-functie en hoofd gewondennest. Bekijk het volledige verhaal

Reinharda Groendijk, teamleider Sigma-team

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen