IJsbaan 'de Halve Maan'

Badweg
Schiermonnikoog

IJsbaan 'de Halve Maan'

Wanneer in de wintermaanden koning Winter over het eiland heerst, en de vorstperiode lang genoeg duurt om voor een stevige ijsvloer te zorgen, is er ook voor de gasten de mogelijkheid om de schaatsen onder te binden op de ijsbaan.
De ijsbaan ligt de oosten van de Badweg, net voorbij hotel Duinzicht. Het is een historische afgraving, waarbij de grond bestemd werd om het huidige kerkhof op te hogen.

IJsvereniging 'De Halve Maen'

In de natuurlijke omgeving kan men rondjes draaien rond het eilandje. De ijsbaan wordt gerund door de plaatselijke ijsvereniging – de oudste vereniging van het eiland. De vrijwilligers vegen de baan en beheren de koek en zopie tent waar je terecht kunt  voor een beker koffie, chocolademelk of een lekker stuk rookworst.

Daar kun je ook je eenmalige bijdrage betalen voor het verblijf op de baan.

De baan is ’s avonds verlicht.

Op de kaart

Monique Talsma, trouwambtenaar Schiermonnikoog

'Als kind kun je toch niet bedenken dat je trouwambtenaar wordt in de eilandgemeente waar je bent geboren en getogen? Huwelijken mogen overal op 'Us Lytje Pole' voltrokken worden. Het is een voorrecht aanwezig te kunnen zijn bij zulke intieme momenten. Of dit nu is met een gezelschap bij Paal 5, op de Balg of op zeer bekend terrein in het hotel waar ik ook werk…' Bekijk het volledige verhaal

Monique Talsma, trouwambtenaar Schiermonnikoog