IJsbaan 'de Halve Maan'

Badweg
Schiermonnikoog

IJsbaan 'de Halve Maan'

Wanneer in de wintermaanden koning Winter over het eiland heerst, en de vorstperiode lang genoeg duurt om voor een stevige ijsvloer te zorgen, is er ook voor de gasten de mogelijkheid om de schaatsen onder te binden op de ijsbaan.
De ijsbaan ligt de oosten van de Badweg, net voorbij hotel Duinzicht. Het is een historische afgraving, waarbij de grond bestemd werd om het huidige kerkhof op te hogen.

IJsvereniging 'De Halve Maen'

In de natuurlijke omgeving kan men rondjes draaien rond het eilandje. De ijsbaan wordt gerund door de plaatselijke ijsvereniging – de oudste vereniging van het eiland. De vrijwilligers vegen de baan en beheren de koek en zopie tent waar je terecht kunt  voor een beker koffie, chocolademelk of een lekker stuk rookworst.

Daar kun je ook je eenmalige bijdrage betalen voor het verblijf op de baan.

De baan is ’s avonds verlicht.

Op de kaart

Wyb Jan Groendijk, beheerder Vredenhof

Wyb Jan is sinds 1980 beheerder van begraafplaats Vredenhof. De plek waar jaarlijks de "Stille Tocht" op 4 mei eindigt. Vriend en vijand liggen nu in vrede begraven op deze unieke begraafplaats. Een plek om lief te hebben. Bekijk het volledige verhaal

Wyb Jan Groendijk, beheerder Vredenhof