IJsbaan 'de Halve Maan'

Badweg
Schiermonnikoog

IJsbaan 'de Halve Maan'

Wanneer in de wintermaanden koning Winter over het eiland heerst, en de vorstperiode lang genoeg duurt om voor een stevige ijsvloer te zorgen, is er ook voor de gasten de mogelijkheid om de schaatsen onder te binden op de ijsbaan.
De ijsbaan ligt de oosten van de Badweg, net voorbij hotel Duinzicht. Het is een historische afgraving, waarbij de grond bestemd werd om het huidige kerkhof op te hogen.

IJsvereniging 'De Halve Maen'

In de natuurlijke omgeving kan men rondjes draaien rond het eilandje. De ijsbaan wordt gerund door de plaatselijke ijsvereniging – de oudste vereniging van het eiland. De vrijwilligers vegen de baan en beheren de koek en zopie tent waar je terecht kunt  voor een beker koffie, chocolademelk of een lekker stuk rookworst.

Daar kun je ook je eenmalige bijdrage betalen voor het verblijf op de baan.

De baan is ’s avonds verlicht.

Op de kaart

Esther Hagen, Lytje Willem

'Het is geweldig om als kind op Schiermonnikoog op te groeien, met het eiland als één grote speeltuin. En dat kan ik via Lytje Willem nu aan een heleboel kinderen laten zien. Want die Lytje Willem neemt ze mee op de grootste avonturen en laat ze het eiland op een manier beleven die ze niet eens hadden durven dromen...' Bekijk het volledige verhaal

Esther Hagen, Lytje Willem