Schiermonnikoog is 100% kidsproof

100% Kidsproof

Kidsproofvakantie.nl is het er mee eens… Schiermonnikoog is ontzettend leuk om met kinderen naar toe te gaan. Een heerlijke familievakantie en/of weekendje weg met het gezin; op Schiermonnikoog heeft iedereen het naar zijn zin!

De leukste gezins-uitjes, kindvriendelijke restaurants en Kidsproof overnachtingsadres volgens Kidsproofvakantie.nl;

5 x Kidsproof uitjes

1. Zeehondjes zien!

Zo schattig om te zien en volop aanwezig; zeehonden! Je kunt natuurlijk vanaf de wal naar ze uitkijken maar er worden ook verschillende excursies georganiseerd per boot. Vaar bijvoorbeeld mee met de M.S. Boschwad, die op biologische 'blauwe diesel' vaart; weinig uitstoot, fijn voor de zeehondjes! Of ga mee met de zeehondentocht met zandplaatexcursie van Waterevents waar je tijdens de excursie over de bodem van de Waddenzee loopt (hard zand).

2.Creatief

De tot atelier omgebouwde bus van Atelier Schier staat van voorjaar tot en met najaar op het strand. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier meedoen aan een workshop 'Blij met je schilderij'.

3. Lytje Willem

Lytje Willem verzorgt in vakantieperiodes de leukste activiteiten voor kinderen. Van voetbaltoernooien en levend Stratego tot theater en kokkerellen. Op de agenda kun je zien wat er tijdens jouw verblijf wordt georganiseerd.

4. Schelpen en schatten

Je bent omgeven door strand en dat zul je weten ook! Eilandgids Thijs weet veel te vertellen over de schatten die je al juttend kunt vinden op het strand. Nog niet genoeg moois gevonden na deze excursie?
Kom dan de mooiste schelpen bewonderen in Schelpenmuseum Paal 14.

5.Speelbos OERRR Speelnatuur

Vlakbij de Berkenplas is een avontuurlijk speelbos met diverse natuurlijke speeltoestellen en een mooie boomhut. Via een uitdagend parcours kun je van hieruit naar de Berkenplas lopen. Voor de iets oudere kinderen is er de kreukelkaart (makkelijk in je broekzak te proppen!) met daarop een spannende tocht en opdrachten. Deze kaart is o.a te verkrijgen bij het VVV kantoor.


Kidsproof uit eten

Na een uitje lekker uit eten met de kinderen? Op Schiermonnikoog zijn diverse kindvriendelijke restaurants. Familierestraurant Het Wantij heeft naast lekker eten ook veel speelmogelijkheden voor kinderen. Of kijk eens naar Restaurant De Berkenplas. Dit restaurant ligt aan een zoetwater recreatieplas (met goed zwemwater) met speelstrand en omringd door bos en duin.

Kidsproof overnachten

Er is volop aanbod van boeren/mini-campings, vakantiehuizen en hotels op Schiermonnikoog (bekijk gehele aanbod). Onze aanrader is boerencamping Eureca; beleef het boerenleven en verblijf in prachtige nagenoeg nieuwe gezinstenten!

Dit artikel is geschreven door Kidsproofvakantie.nl