Zeilen op de Waddenzee bij Schiermonnikoog

Je kan met ons  een zeiltocht maken op de Willem Jacob dit is een authentieke klipper uit 1889.
Meezeilen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Voor alle leeftijden (vanaf 2 jaar) hebben we geschikte zwemvesten aan boord. Zeilervaring is niet nodig.

Al zeilende Schiermonnikoog vanaf het water bekijken! Je mag meehelpen met het zeilen, maar ook lekker op het dek genieten.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en hanteren de maatregelen die eventueel gelden.

Klik hier voor onze  algemene & annuleringsvoorwaarden voor excursies

Zeilen onder Schier

Zeilen is altijd een bijzondere ervaring, zeker op een authentiek schip! Ga met ons mee, en ontdek de Waddenzee al zeilend. 

Meezeilen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Zeilervaring is niet nodig. Meedoen mag, maar hoeft niet. Er is altijd iemand met ervaring aan boord die alles graag uitlegt. Geen zin om mee te helpen met het zeilen? Dan kun je kunt ook lekker zittend vanaf het dek de omgeving in je opnemen en heerlijk tot rust komen.

Data & tickets reserveren

nachtelijke droogvaltocht

Nachtelijke droogvaltocht

Tijdens deze nachtelijke droogvaltocht zeilen we met de klipper Willem Jacob over de Waddenzee naar een zandbank. Daar valt het schip droog en brengen we de nacht door. Vanaf het water beleef je het donker pas echt goed. Met heldere nachten zijn er heel veel sterren te zien! 

Slapen doe je in het grote ruim waar de stapelbedjes al klaar liggen. Er is beddengoed aanwezig aan boord en het ontbijt is inbegrepen.

Data & tickets reserveren

sunsetsail op Schiermonnikoog

Sunsetsail

De Willem Jacob zeilt vanaf Schiermonnikoog een prachtige SunSetSail over de Waddenzee.

Meezeilen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Zeilervaring is niet nodig. Meedoen mag, maar hoeft niet. Er is altijd iemand met ervaring aan boord die alles graag uitlegt.

Data & tickets reserveren

Noorderlicht boven Schiermonnikoog

Magische Maantocht

In de avonduren zeilen we met de klipper Willem Jacob over de Waddenzee. De zon gaat langzaamaan onder en met een beetje geluk zien we de sterren en de maan. Vanaf het water beleef je het donker pas echt goed. In deze periode in augustus kun je nog extra genieten, want de Perseïden - vallende sterren - zijn actief.

Sterren- en planetendeskundige Adrie Warmerhoven, directeur van het Planetarium Franeker, vertelt ons over de maan en de (vallende) sterren. Er is ook een gids van de Waddenvereniging aan boord die je van alles kan vertellen over de unieke waarden van Werelderfgoed Waddenzee.

Data & tickets reserveren